Stiri Ackermann câștigă Prologul la Sibiu si imbraca tricoul galben...

Ackermann câștigă Prologul la Sibiu si imbraca tricoul galben sponsorizat de Alexandrion Group

-

- Advertisment -

Turul Ciclist Sibiu 2021 a început cu tradiționalul prolog prin orașul Sibiu, informează Revista Sport Magazin. Pascal Ackermann (BORA – hansgrohe) a obținut victoria și primul tricou galben al cursei. El a câștigat proba de contratimp cu un timp de 3: 18.38 minute, cu trei secunde înaintea colegului său de echipă Martin Laas și a lui Riccardo Stacchiotti (Vini Zabù).

Alex Hoehn (Wildlife Generation Pro Cycling) a fost primul ciclist care a luat startul la contratimp, în Piața Mare, la ora locală 17:00. Și deși sosirea a fost tot în Piața Mare, la doar câțiva pași, riderii au avut de parcurs un traseu de 2,5 km pe străzile înguste și pietruite din Centrul Istoric pentru a ajunge la finiș, pe un traseu care a trecut pe lângă zidul orașului.

Timpul lui Hoehn a fost rapid îmbunătățit de Tim Wollenberg (Maloja Pushbikers), al optulea ciclist care a luat startul și care și-a păstrat locul de lider al cursei până când Martin Laas (BORA – hansgrohe) a preluat conducerea, la jumătatea cursei. Laas a părut a fi potențialul câștigător când norii întunecați s-au apropiat de centrul vechi al Sibiului, chiar înainte ca favoritul pre-cursă Pascal Ackermann să ia startul. Dar drumul s-a menținut suficient de uscat pentru ca germanul în vârstă de 27 de ani să stabilească un nou „cel mai bun timp” și să marcheze prima sa victorie din acest sezon.

Anul trecut, lui Ackermann i s-a refuzat șansa de a concura pentru victorie, deoarece ploaia a început mult mai devreme, după ce doar câțiva cicliști au apucat să parcugă traseul Prologului. Astăzi, însă, a scăpat de ploaie și a putut astfel adăuga tricolul galben de lider în clasamentul general în palmaresul său, care numără acum trei victorii de etapă în Turul Sibiului.

„Este o cursă foarte frumoasă și sunt fericit să câștig astăzi. M-am antrenat bine în săptămânile de dinainte, pentru că de fapt îmi doream să merg la Turul Franței. Forma mea este bună și am fost motivat să fac un prolog bun. Am fost norocos cu vremea, anul trecut am pedalat pe ploaie, anul acesta am avut soare „, a spus Ackermann când victoria sa în prolog a fost oficială.

„Urmează două etape montane în care vreau să lucrez pentru coechipierii mei. Dar voi încerca să câștig etapa din ultima zi. Echipa este într-o formă foarte bună și vom continua ca astăzi și sperăm să mai avem câteva victorii aici în România „, a continuat noul tricou galben oferit de Alexandrion Group.

Cicliștii care au luat startul mai târziu, precum Eduard Grosu (Echipa Națională a României) și câștigătorul prologului din 2017, Ivar Slik (ABLOC CT), au fost mai puțin norocoși și nu au reușit, pe pavajul umed și alunecos, să pună în pericol timpul lui Ackermann.

Ackermann va purta tricoul galben al liderului cursei mâine, în prima etapă de munte, la Păltiniș, iar acum conduce și clasamentul pe puncte. Efortul timpuriu al lui Tim Wollenberg, care s-a clasat pe locul 6 în clasamentul general, a fost răsplătit cu tricoul pentru cel mai bun tânăr U23.

Podiumul Prologului, sponsorizat de Continental:

  1. Pascal Ackermann (BORA – hansgrohe)
    2. Martin Laas (BORA – hansgrohe)
    3. Riccardo Stacchiotti (Vini Zabù).

Purtătorii Tricourilor distinctive după Etapa 1:

Pascal Ackermann (BORA – hansgrohe) – Tricoul galben de lider în Clasamentul general, sponsorizat de Alexandrion Group

Pascal Ackermann (BORA – hansgrohe) – Tricoul albastru de lider în Clasamentul pe Puncte, sponsorizat de Marquardt
Tim Wollenberg (Maloja Pushbikers) – Tricoul alb cu buline albastre de lider în Clasamentul celor mai buni tineri U23, sponsorizat de GAMA IT

Daniel Crista (Echipa Națională a României) a câștigat tricoul-trofeu roșu pentru cel mai bun român din competiție, sponsorizat de Poticycling. El a fost si unul dintre castigatorii celei mai importante gale a sportului romanesc de anul trecut, Gala Trofeelor Alexandrion.

Rezultatele complete ale cursei pot fi descărcate de aici.

Duminică, 4 iulie, are loc prima etapă, pe un traseu de 208 km care ajunge și pe teritoriul județului Alba, la Sebeș, și se termină în cățărare în stațiunea Păltiniș (Sibiu-Sebeş-Jina-Răşinari -Păltiniş). Luni, 5 iulie, este ziua etapei regină, care poartă plutonul profesionist pe un traseu de 185 de km cu sosire pe legendara cățărare de la Bâlea Lac, la peste 2000 m altitudine, pe Transfăgărășan (Sibiu-Cristian-Avrig-Bâlea Lac). Marți, 6 iulie, Turul Ciclist al Sibiului face o nouă incursiune în județul Alba cu etapa trei – și ultima – care se desfășoară pe un traseu de 226 de km (Sibiu-Mediaș-Blaj-Sibiu).

Photo credits: Focus Photos Agency

2021-07-04

Latest news

Mancarica de pastai, cu ciolan afumat

Curățăm ceapa, usturoiul, ardeii și roșiile și le spălăm bine cu apă rece. Observație1: Dacă avem ciolan cu...

Tort cu zmeura si mascarpone

Am folosit un inel de tort reglabil, l-am fixat la 18 cm, am pus folie acetata pe marginea inelului....

Bouyoudi – mancare geceasca de rosii

Mai intai punem un vas cu apa la fiert. Oparim apoi rosiile timp de 2-3 minute si le decojim....

Coaste la cuptor

Se amesteca condimentele si se presara peste coaste ,masand usor.Se pun in...
- Advertisement -

Relația maestru – discipol în dezvoltarea personală – Emisiune Business Philosophy

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, care va avea loc miercuri, 7 iulie, de la ora 18:00, îi va avea ca invitați special pe Paul Georgescu, campion mondial la înot în ape înghețate, deținător a numeroase recorduri în ape libere și pe Anton Zamfir, poloist la Barcelona International Water Polo Academy, component al primei ștafete românești care a traversat Canalul Mânecii și participant la Finala OceanMan. Cei doi vor vorbi în cadrul emisiunii moderate de Romeo Chiriac despre acțiunile la care au participat împreună și despre relația maestru – discipol în dezvoltarea personală, informează Revista Sport Magazin. În august 2019, o ștafetă românească condusă din Paul Georgescu a reușit o premieră istorică pentru înotul în ape deschise românesc, traversarea înot a Canalului Mânecii. Ștafeta alcătuită din Ana Nanău (12 ani), Andreea Albu (13 ani), Alice Perjoiu (16 ani) si Anton Zamfir (16 ani) a traversat înot Canalul Mânecii după 10 ore și 25 de minute de efort. Paul Georgescu ..

4 Aspecte care recomandă Pikandy ca fiind alegerea ideală în materie de pizza

Dată fiind popularitatea pe care pizza a câștigat-o de-a lungul timpului, nu ar trebui să ne mire deloc faptul că astăzi există o mulțime de restaurante care o prepară și totodată care oferă și serviciul de livrare pizza. Prin urmare, atunci când îți vei dori să comanzi o pizza de pe internet, cel mai probabil numărul mare de opțiuni te va copleși fără dar sau poate. Și totuși, va trebui să iei într-un final o decizie, indiferent că vei avea sau nu garanția unei alegeri inspirate. De aceea, în acest articol îți vom oferi o recomandare ce te va ajuta să mergi la sigur. Mai exact, dacă locuiești în Bragadiru și ai nevoie de un serviciu de livrare pizza Bragadiru fără reproș, atunci ar trebui să alegi Pikandy! Iar în acest sens ți-am pregătit 4 aspecte care sigur te vor pune pe gânduri. Iată care sunt acestea: O mulțime de opțiuni disponibile Atunci când comanzi pizza online este foarte important să ai de unde alege. Iar asta deoarece fiecare membru al familiei va avea probabil propriil..

Must read

Mancarica de pastai, cu ciolan afumat

Curățăm ceapa, usturoiul, ardeii și roșiile și le spălăm...

Tort cu zmeura si mascarpone

Am folosit un inel de tort reglabil, l-am fixat...
- Advertisement -

You might also likeRELATED
Recommended to you

%d blogeri au apreciat: