Retete internationale Aperitiv chec cu dovlecel si carnati afumati

Aperitiv chec cu dovlecel si carnati afumati

-

- Advertisment -

Este gustos și de efect un astfel de Chec aperitiv cu dovlecel și cârnați afumați, servit ușor cald cu roșii proaspete, sau cu ketchup!
Este foarte bun și rece, luat la pachet, sau servit dimineața la mic dejun!

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mai mare
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 3-4 căței de usturoi
  • 6 felii de gogoșari în oțet
  • 4 cârnați cabanos afumați, subțiri
  • 100 g brânză proaspătă de vaci
  • 200 g parmezan ras
  • 100 ml ulei
  • 150 g iaurt cremos
  • 3 ouă medii
  • 300 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • cimbru
  • 1/2 legătură mărar verde
  • 1/2 legătură pătrunjel verde
  • puțină mozzarella rasă, pentru decor
  • 2-3 roșii cherry

Portii: 16 Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chec cu dovlecel si carnati afumati:

Curățăm dovlecelul de coajă și semințe și îl dăm pe răzătoarea mare.

Curățăm morcovul și, de asemeni, îl dăm pe răzătoare.

Curățăm ceapa și o tocăm solzișori, iar usturoiul îl curățăm și îl tocăm rondele.

Feliile de gogoșari le tăiem cuburi, iar cârnații îi prăjim și îi tăiem rondele.

Cernem făina împreună cu praful de copt.

Spălăm verdeața și o tocăm mărunt.

Pornim cuptorul la 180 de grade

Într-un vas încăpător amestecăm ouăle cu un praf de sare și condimentele.

Adăugăm iaurtul și brânzeturile, apoi făina cu praful de copt și omogenizăm aluatul.

Va ieși un aluat ușor ferm, dar se va mai subția pe parcurs de la zeama morcovului și dovlecelului.

Adăugăm peste aluat restul ingredientelor și îl omogenizăm, cu ajutorul unei spatule.

Lăsăm aluatul să se odihnească 6-8 minute, timp în care dovlecelul și morcovul își vor lăsa din sucul lor în aluat și ne vom da seama dacă mai necesită făină.

Eu nu am mai pus, dar depinde de cele două legume cât de zemoase sunt.

Se pot scurge de la început de zeamă, însă pierdem din gustul lor, părerea mea.

Tapetăm două tăvi de chec cu hârtie de copt și întindem aluatul în ele.

Dăm tăvile la cuptor pentru 40-45 de minute, la 180 de grade, sau până când checurile sunt bine rumenite.

Testul cu scobitoarea nu e valabil la astfel de checuri aperitiv, pentru că acestea vor fi destul de umede, ca niște budinci.

Peste unul din checuri am presărat mozzarella cu verdeață și rondele de roșii cherry și l-am mai lăsat 5 minute la cuptor.

Lăsăm checurile 10 minute în tăvi, să se tempereze, apoi le mai lăsăm alte 10-15 minute scoase din tăvi și abia apoi le putem porționa.

Altfel, am avea impresia că sunt necoapte.

Latest news

(P) Descoperă avantajele consumului de vin cu ajutorul celor de la Totalwine.ro!

De-a lungul secolelor, s-au preparat mii de băuturi alcoolice, fiind obținute prin diverse procedee sau din diverse ingrediente, precum...

Medicul Adrian Marinescu SE OPUNE vaccinării obligatorii: Ar putea avea efect de bumerang

Medicul infecționist Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balș, se opune vaccinării obligatorii, teorie vehiculată din ce în ce...

Oamenii de știință din Israel insistă cu ivermectina: tratamentul Covid-19 ar putea costa sub 1 dolar / zi (STUDIU)

Oamenii de știință din Israel susțin că tratarea Covid-19 ar putea costa sub 1 dolar / zi. Un studiu...

Joe Biden vorbește despre o problemă de care se lovește și SRI în România

Președintele american Joe Biden a lansat recent o notă menită să consolideze eforturile de protejare a infrastructurii critice împotriva...
- Advertisement -

OFICIAL | 233 de cazuri noi de COVID-19 și 5 decese în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 3 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.083.711 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

ULTIMĂ ORĂ Mega Image RETRAGE noi loturi de înghețată din cauza EXCESULUI de oxid de etilenă

Rețeaua comercială Mega Image retrage mai multe loturi de înghețată Milka și KitKat, din cauza utilizării peste limitele legale...

Must read

(P) Descoperă avantajele consumului de vin cu ajutorul celor de la Totalwine.ro!

De-a lungul secolelor, s-au preparat mii de băuturi alcoolice,...

Medicul Adrian Marinescu SE OPUNE vaccinării obligatorii: Ar putea avea efect de bumerang

Medicul infecționist Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balș,...
- Advertisement -

You might also likeRELATED
Recommended to you

%d blogeri au apreciat: