Retete internationale Aperitiv Shakshouka (Ochiuri in sos condimentat de rosii)

Aperitiv Shakshouka (Ochiuri in sos condimentat de rosii)

-

- Advertisment -

Shakshouka este o specialitate nord-africană, care a ajuns mâncare națională și în Israel, adusă din țări precum: Tunisia, Algeria și Egipt. Este un preparat foarte popular, constând din ochiuri în sos condimentat de roșii, care se pregătește în mod special pentru un mic dejun tradițional. Această rețetă a fost adusă în Israel odinioară, de evreii magrebieni, sau tunisieni.
În Turcia, există varianta ”Șakșuka”, un preparat în care totuși nu există ouă, ci: vinete, dovlecei, cartofi și iaurt. Și în Spania există o mâncare similară, numită ”Pisto”, preparată ca tocana franțuzească ”Ratatouille” și care se servește cu ouă ochiuri. În Algeria mai există o variantă, numită ”Chakhchoukha”, preparat care nu conține ouă și care se servește cu: gris, vinete, dovlecei și carne de miel.

INGREDIENTE

  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras
  • 2 roșii
  • 1 lingură de pastă de tomate
  • 2 căței de usturoi
  • 2-3 linguri de ulei de măsline
  • 2 lingurițe de zahăr brun
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță de chilly
  • 1 linguriță de semințe de chimen
  • piper
  • rondele de ardei iute
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 4 ouă

Portii: 2 Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv Shakshouka (Ochiuri in sos condimentat de rosii):

Se curăță ceapa, se taie mărunt și se călește ușor în ulei de măsline.

Se adaugă în tigaie ardeiul gras, spălat, curățat și feliat subțire (julienne). Se acoperă tigaia cu un capac și se lasă legumele la foc mic, ca să se înmoaie.

Se spală roșiile și se taie cubulețe.

După 2-3 minute, se adaugă: roșiile tăiate cubulețe, pasta de tomate, usturoiul pisat, sau mărunțit, și toate condimentele (sare, piper, semințe de chimen, chilly, zahăr brun și ardei iute). Se fierb legumele la foc mic, până ce scade lichidul lăsat de roșii.

Când lichidul a scăzut, în sosul de roșii din tigaie se fac cu spatula spații pentru ouăle ochiuri. Se sparg ouăle în aceste spații, se acoperă tigaia cu un capac și se lasă la foc mic, până ce se încheagă albușurile.

Se presară pătrunjel tocat și se servește cu rondele de ardei iute (ca decor) și cu pâine albă, sau pită. Se poate servi și la masa de seară.

Articolul precedentDesert haiose
Articolul următorDesert bezele colorate

Latest news

„Alături de copiii din Ucraina”. Dasha a fugit din calea bombelor rusești, iar în România a primit, de ziua ei, cel mai frumos dar:...

Nu știe niciun cuvânt în românește, însă fetița ce are prinse în părul șaten un pampon și o coroană...

Un șofer de ambulanță a plecat beat în misiune: ‘Ia-mi maşina, ia ce vrei tu! Toţi aveţi o mamă!’ / VIDEO

Scene revoltătoare la Constanța, unde un șofer de pe o ambulanță a fost prins de către polițiști în timp...

Autorizația pentru vaccinul AstraZeneca a fost retrasă de Comisia Europeană, cu aplicare din 7 mai / DOCUMENT

Comisia Europeană a retras, la cererea gigantului farmaceutic AstraZeneca, autorizația de comercializare în statele membre a vaccinului dezvoltat de...

‘A fost un moment de mare cumpănă! Nu aveam cum să dau înapoi’

Atunci când îți dorești ceva cu adevărat, nimic nu îți poate sta în cale. Cauți soluții, te informezi și...
- Advertisement -

O femeie a murit după o endoscopie, poliţiştii fac cercetări pentru malpraxis și ucidere din culpă

Femeia care se afla în stare gravă după ce, la începutul lunii aprilie, a suferit o intervenţie de endoscopie...

O zi din viața unui manager de spital privat de recuperare medicală

O zi din viața ei, fie că e Paște sau o zi oarecare, dintr-o săptămână oarecare, e ca o...

Must read

- Advertisement -

You might also likeRELATED
Recommended to you

%d blogeri au apreciat: