Ardei pentru umplut, la congelator

0
40

Există mai multe variante de a conserva pentru iarnă ardeii pentru umplut și anume: uscați, în sos de roșii, în sare, în saramură sau oțet și bineînțeles cu conservanți sau la congelator. De departe eu prefer rețeta la congelator deoarece mi se pare mai comodă, eficientă și fără conservanți sau aspirină! Dar este la latitudinea fiecăruia să aleagă metoda care i se pare mai la îndemână. Important este să alegem ardeii cât mai proaspeți și de mărimea potrivită ca să poată fi umpluți. Le scoatem cotoarele, nervurile și semințele din interior, îi spălăm bine și verificăm să nu aibă viermi.
Din ingredientele de mai jos au rezultat 7 pungi (porții) a câte 6 ardei. Eu pun ardei pentru umplut în pungi mai mici, iar când este cazul, pot să folosesc două sau mai multe pungi. De obicei însă atunci când fac sarmale în varză murată, scot și o pungă de ardei din congelator, ardeii umpluți fiind preferații soției!

INGREDIENTE

  • 4-5 kg de ardei gras (eu am avut 42 de bucăți)
  • 4-5 l de apă
  • 2-3 linguri de sare mare neiodată
  • 7-8 pungi pentru congelat

Portii: 7 Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei pentru umplut, la congelator:

Punem apa la fiert, împreună cu sarea. Între timp spălăm bine ardeii, tăiem un căpăcel în partea cu codița, scoatem cotorul și curățăm bine de nervuri și semințe. Verificăm să nu aibă viermi, lucru foarte posibil să se întâmple. Când apa dă în clocot opărim ardeii, nu mai mult de 4-5 minute, doar cât să se inmoaie puțin! Ne ajutăm de o paletă din aceea pentru îndepărtarea spumei, ca să scufundăm ardeii în apa sărată clocotită, ca să se inmoaie uniform. Scoatem ardeii, îi punem la scurs într-o tavă, cu partea în care am făcut căpăcelul în jos și îi lăsăm să se răcorească. Când s-au răcit, punem ardeii unul în altul (fără să-i strivim!), în pungi din care scoatem pe cât posibil aerul (dacă avem posibilitatea putem să le vidăm!), le sigilăm, după care le punem în congelator. Astfel putem păstra ardeii pentru umplut chiar și un an!

Spor la treabă!