INGREDIENTE
- 2 banane coapte
- un praf de sare
- 130 ml ulei
- 100 ml lapte
- 2 oua
- 150 g faina
- 50 g cacao
- 100 g zahar
- zahar vanilat
- esenta de vanilie
- 1 varf cutit bicarbonat de sodiu alimentar
- 1/2 plic praf de copt
- zeama de lamaie
- fulgi de migdale
Portii: 12 Timp de preparare: sub 60 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu banane:
Intr-un bol amestecam faina cu zaharul,cacao.
Pisam bananele cu furculita sau cu pisatorul de cartofi.
Adaugam laptele cu uleiul,ouale si batem cu telul pana ce se omogenizeaza.
Adaugam praful de copt si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.
Amestecam adaugand treptat faina pana ce se omogenizeaza si rezulta o compozitie putin mai groasa ca o smantana.
Turnam in formele de briose,adaugam fulgi d emigdale si dam la cuptorul incalzit cca 25 mi pana ce trece testul cu scobitoarea.