Retete internationale Ce este astmul bronșic și cum poți controla această...

Ce este astmul bronșic și cum poți controla această afecțiune?

-

- Advertisment -

Astmul bronșic reprezintă o afecţiune caracterizată de inflamarea bronhiilor. Poate să apară la copii, tineri sau adulţi, dar și ȋn familii ȋn care există persoane diagnosticate cu astm bronșic.

Astmul bronșic se declanșează pe un fond alergenic, atunci cȃnd persoana este expusă la praf, polen, păr de animale sau alţi factori alergeni. În această situație, bronhiile se ȋngustează și apare senzaţia de constricţie toracică și lipsă de aer.

Care sunt simptomele astmului bronșic?

Primele simptome ale astmului bronșic pot fi confundate ușor cu cele ale unei viroze respiratorii obișnuite. De multe ori sunt trecute cu vederea. Tusea persistentă este la ȋnceput seacă, iar pe măsură ce criza de astm avansează ȋncepe să se producă expectoraţia. Bolnavul poate simţi senzaţia de presiune ȋn piept și un șuierat ȋn plămȃni ȋnsoţit de sesizarea unor goluri atunci cȃnd respiră. Inspiraţia este de obicei normală, dar apar dificultăţi în a expira. Crizele astmatice produc panică, iar bătăile inimii se accentuează și ele. Uneori sunt confundate cu anxietatea sau atacurile de panică, dar un pneumolog ȋși va da seama imediat că este vorba de astm.

Cȃnd trebuie să mergi la pneumolog?

Indiferent că ne aflăm ȋn sezonul virozelor, ȋnsoţite sau nu de alergii, este bine ca orice tuse, asociată cu lipsa aerului și respiraţie șuierătoare să fie investigată cu atenție. O consultaţie la un specialist poate pune un diagnostic exact pe baza unei spirometrii și radigrafii pulmonare. De asemenea, ȋn criză, medicul va recomanda și EKG.

Cum se tratează astmul bronșic?

Orice persoană diagnosticată cu astm bronșic trebuie să știe că această afecţiune este una cronică. Se poate ţine sub control cu un tratament ce constă ȋn inhalarea unui spray cu cortizon de două ori pe zi. Ȋn crize medicul va recomanda un tratament de salvare, tot sub formă de spray. Dacă nevoia de a inhala crește, ȋnseamnă că tratamentul de fond nu este suficient și eficient, iar medicul va face o reevaluare. Dacă apar crize severe, bolnavul poate fi internat cȃteva zile pentru instituirea tratamentului perfuzabil sau oral cu cortizon.

Este important de știut că spray-urile cu cortizon au efect doar local, asupra bronhiilor, iar substanţa nu se absoarbe ȋn restul organismului. Pe termen lung, spray-ul nu are efecte secundare precum pastilele cu cortizon.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Boala care atacă pe rând toate organele și afectează aproximativ un milion de români. Care sunt primele simptome?

Care sunt cele trei cauze principale ale balonării?

Ce este limfedemul și de ce apare

The post Ce este astmul bronșic și cum poți controla această afecțiune? appeared first on Avantaje.ro – De 20 de ani pretuieste femei ca tine.

Articol initial

Latest news

Mancarica de pastai, cu ciolan afumat

Curățăm ceapa, usturoiul, ardeii și roșiile și le spălăm bine cu apă rece. Observație1: Dacă avem ciolan cu...

Tort cu zmeura si mascarpone

Am folosit un inel de tort reglabil, l-am fixat la 18 cm, am pus folie acetata pe marginea inelului....

Bouyoudi – mancare geceasca de rosii

Mai intai punem un vas cu apa la fiert. Oparim apoi rosiile timp de 2-3 minute si le decojim....

Coaste la cuptor

Se amesteca condimentele si se presara peste coaste ,masand usor.Se pun in...
- Advertisement -

Relația maestru – discipol în dezvoltarea personală – Emisiune Business Philosophy

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, care va avea loc miercuri, 7 iulie, de la ora 18:00, îi va avea ca invitați special pe Paul Georgescu, campion mondial la înot în ape înghețate, deținător a numeroase recorduri în ape libere și pe Anton Zamfir, poloist la Barcelona International Water Polo Academy, component al primei ștafete românești care a traversat Canalul Mânecii și participant la Finala OceanMan. Cei doi vor vorbi în cadrul emisiunii moderate de Romeo Chiriac despre acțiunile la care au participat împreună și despre relația maestru – discipol în dezvoltarea personală, informează Revista Sport Magazin. În august 2019, o ștafetă românească condusă din Paul Georgescu a reușit o premieră istorică pentru înotul în ape deschise românesc, traversarea înot a Canalului Mânecii. Ștafeta alcătuită din Ana Nanău (12 ani), Andreea Albu (13 ani), Alice Perjoiu (16 ani) si Anton Zamfir (16 ani) a traversat înot Canalul Mânecii după 10 ore și 25 de minute de efort. Paul Georgescu ..

4 Aspecte care recomandă Pikandy ca fiind alegerea ideală în materie de pizza

Dată fiind popularitatea pe care pizza a câștigat-o de-a lungul timpului, nu ar trebui să ne mire deloc faptul că astăzi există o mulțime de restaurante care o prepară și totodată care oferă și serviciul de livrare pizza. Prin urmare, atunci când îți vei dori să comanzi o pizza de pe internet, cel mai probabil numărul mare de opțiuni te va copleși fără dar sau poate. Și totuși, va trebui să iei într-un final o decizie, indiferent că vei avea sau nu garanția unei alegeri inspirate. De aceea, în acest articol îți vom oferi o recomandare ce te va ajuta să mergi la sigur. Mai exact, dacă locuiești în Bragadiru și ai nevoie de un serviciu de livrare pizza Bragadiru fără reproș, atunci ar trebui să alegi Pikandy! Iar în acest sens ți-am pregătit 4 aspecte care sigur te vor pune pe gânduri. Iată care sunt acestea: O mulțime de opțiuni disponibile Atunci când comanzi pizza online este foarte important să ai de unde alege. Iar asta deoarece fiecare membru al familiei va avea probabil propriil..

Must read

Mancarica de pastai, cu ciolan afumat

Curățăm ceapa, usturoiul, ardeii și roșiile și le spălăm...

Tort cu zmeura si mascarpone

Am folosit un inel de tort reglabil, l-am fixat...
- Advertisement -

You might also likeRELATED
Recommended to you

%d blogeri au apreciat: