Retete internationale Ce trebuie să faci, dacă eşti singur de Paşte....

Ce trebuie să faci, dacă eşti singur de Paşte. Sfaturile psihologului

-

- Advertisment -

foto shutterstockCe trebuie să faci, dacă eşti singur de Paşte. Sfaturile psihologului foto shutterstockCe trebuie să faci, dacă eşti singur de Paşte. Sfaturile psihologului

Perioada Pascală ar trebui să fie una a întâlnirilor cu familia, a timpului petrecut împreună, a meselor în care împărţim cu ceilalţi bucuria produselor gătite cu migală. Paştele din acest an va fi, cu siguranţă, mult mai diferit atât pentru cei cu familie, dar, mai ales, pentru cei singuri.

Măsurile de izolare socială pot agrava stările depresive sau anxietatea persoanelor fără partener sau care nu au rude în preajmă, de aceea câteva recomandări pot fi de ajutor.

 • Preparaţi-vă ceva gustos, ceva ce de mult timp aţi fi vrut să încercaţi. Sărbătorile înseamnă şi o masă bună, chiar dacă acum nu aveţi cu cine să o împărţiţi. Exersarea abilităţilor culinare vă poate îmbunătăţi starea de spirit.
 • Păstraţi disciplina somnului. Oamenii sunt obişnuiţi cu programul zi-noapte, orice scurtcircuitare a acestui ritm poate avea consecinţe neplăcute, pe termen lung.
 • Îmbrăţişaţi singurătatea ca fiind un factor pozitiv, care vă permite să meditaţi, să vă rugaţi, să faceţi o evaluare a propriei persoane în linişte. Gândiţi-vă că sunt familii cu mai mulţi membri care nu pot beneficia de acest „lux” , în această perioadă.
 • Răsfăţaţi-vă animalul de companie. Este momentul să înţelegeţi ce beneficii uriaşe vă aduce faptul că aveţi un partener necuvântător. Exprimarea afecţiunii are efecte pozitive pentru psihic.
 • Dansaţi şi fredonaţi o melodie. O să vedeţi, în câteva secunde, că starea psihică se îmbunătăţeşte chiar de la primele acorduri, iar circulaţia sângelui se intensifică, energizându-vă organismul.
 • Nu vă neglijaţi aspectul fizic. Singurătatea nu înseamnă delăsare, dimpotrivă. Coafaţi sau aranjaţi părul cu resursele pe care le aveţi acasă, aplicaţi creme hidratante, îngrijiţi-vă unghiile. Încă odată, nu uitaţi că aveţi timp să faceţi toate acestea!
 • Purtaţi hainele de sărbătoare, chiar dacă staţi în casă. Da, de data aceasta o să vedeţi că haina chiar îl face pe om. Singurătatea este o stare reversibilă, nu uitaţi asta.
 • Sunaţi-vă cunoscuţii, interacţionaţi pe reţele sociale, cereţi ajutor. Oamenii sunt mai liberi în această perioadă, stau acasă şi pot avea timp mai mult pentru conversaţii pe care altădată, le evitau.
 • Citiţi, accesaţi cursuri on line, vizitaţi muzee virtuale. Sunt teatre care difuzează online înregistrări ale pieselor sau programe de operă accesibile virtual.
 • Dacă ştiţi alte persoane singure, împărtăşiţi cu ele ce experimentaţi în această perioadă. Poate fi un sprijin de ambele părţi.
 • Acordaţi-vă timp pentru a vă analiza stările: ce simţiţi, de ce simţiţi, cum puteţi influenţa acest fapt.
 • Creaţi-vă ritualuri zilnice. Uneori, rutina poate fi un ajutor benefic.
 • Repetaţi-vă constant că izolarea este o stare temporară şi va trece, la un moment dat. Îmbrăţişaţi această perioadă pentru a vă defini spiritual.
 • Nu uitaţi nicio clipă că este o mare diferenţă între a fi singur şi a te simţi singur.

Latest news

„Alături de copiii din Ucraina”. Dasha a fugit din calea bombelor rusești, iar în România a primit, de ziua ei, cel mai frumos dar:...

Nu știe niciun cuvânt în românește, însă fetița ce are prinse în părul șaten un pampon și o coroană...

Un șofer de ambulanță a plecat beat în misiune: ‘Ia-mi maşina, ia ce vrei tu! Toţi aveţi o mamă!’ / VIDEO

Scene revoltătoare la Constanța, unde un șofer de pe o ambulanță a fost prins de către polițiști în timp...

Autorizația pentru vaccinul AstraZeneca a fost retrasă de Comisia Europeană, cu aplicare din 7 mai / DOCUMENT

Comisia Europeană a retras, la cererea gigantului farmaceutic AstraZeneca, autorizația de comercializare în statele membre a vaccinului dezvoltat de...

‘A fost un moment de mare cumpănă! Nu aveam cum să dau înapoi’

Atunci când îți dorești ceva cu adevărat, nimic nu îți poate sta în cale. Cauți soluții, te informezi și...
- Advertisement -

O femeie a murit după o endoscopie, poliţiştii fac cercetări pentru malpraxis și ucidere din culpă

Femeia care se afla în stare gravă după ce, la începutul lunii aprilie, a suferit o intervenţie de endoscopie...

O zi din viața unui manager de spital privat de recuperare medicală

O zi din viața ei, fie că e Paște sau o zi oarecare, dintr-o săptămână oarecare, e ca o...

Must read

- Advertisement -

You might also likeRELATED
Recommended to you

%d blogeri au apreciat: