Chec cu nuci si portocala

0
17

Un chec delicios si extrem de aromat. "Bunatati pentru Craciun"

INGREDIENTE

3 oua 150 g zahar 150 g faina 3 linguri de apa fierbinte 2 linguri cacao 1 lingura de coaja de portocala razuita 2 linguri de zeama de portocla 1 plic de praf de copt 100 g nuca zahar pudra Portii: 20 Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu nuci si portocala:

Mixam albusurile spuma cu zaharul.

Adaugam galbenusurile si apa fierbinte si incorporam cu o spatula.

Adaugam faina toata odata si praful de copt si incorporam.

Impartim compozitia de chec in 2 boluri. Intr-un bol adaugam cacao, iar in celalalt adaugam coaja si zeama de la portocala.

Tapetam o forma de chec cu hartie de copt, punem compozitia cu cacao, apoi pe cea cu portocala.

Presaram nuca deasupra si coacem checul in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 40-45 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Presaram zahar pudra si lasam la racit. Pofta buna!