- Legumele se curata si se spala .
- Pulpele de gaina se curata si se spala bine .
- Morcovul se taie rondele .
- Ceapa si ardeiul se taie cubulete .
- Rosiile se curata de pelita si se taie marunt .
- Rosiile se curata cu usurinta de coaja daca sunt bine coapte .
- In caz contrar se increasta usor la varf si se scufuda in apa clocotita .
- Dupa oparire rosiile se pot curata de coja foarte usor .
- Sotati usor ceapa , morcovul si ardeiul in ulei .
- Cand ceapa incepe sa devina sticloasa se pot pune rosiile .
- Lasati sa se inabuse usor impreuna cateva minute .
- Completati cu apa in oala .
- Pentru operativitate si grabirea fierberii se poate folosi apa clocotita obtinuta prin incalzirea in fierbatorul de apa .
- Puneti pulpele de gaina la fiert .
- Dupa 45 minute se incearca daca carnea este fiarta .
- In acest moment se prepara galuscutele prin amesteculde oua , sare , faina si putina grasime [ vegetala sau animala ] .
- Amestecul pentru galuscute poate sa fie si mai moale .
- Cu ajutorul unei linguri se ia aluatul si se introduce in zeama ce fierbe la foc domol .
- Curatai dovlecelul de coja prea groasa sau de seminte .
- Eu nu am fost nevoita sa curat dovlecelul pentru ca am un soi cu coaja subtire si seminte aproape insesizabile .
- La sfarsit se pun dovleceii taiati cubulete .
- Puneti telina si patrunjelul tocate marunt .
- Dregeti ciorba cu piper sau sare daca mai este nevoie .
- Carnea de gaina a fost folosita la preparare a felului doi .
- Carnea se poate lasa si in ciorba daca o portionati in bucati mai mici .
- Noi am mai acrit suplimentar cu iaurt grecesc , dar merge si fara .
- Pofta buna !!!