Ciorba de perisoare din carne de pui si multe legume

0
30

O ciorbica foarte buna si satioasa. Imi plac ciorbele cu multe legume chiar daca au si carne, asa ca o prepar destul de des, fiind una din ciorbele preferate de noi.

INGREDIENTE

  • o ceapa
  • 2 morcovi potriviti
  • un ardei gras
  • o bucata de telina
  • o tija apio
  • 3 buchetele brocolii
  • 2 fire ceapa verde
  • o legatura patrunjel
  • o legatura leustean
  • putin ulei pentru inmuiat legumele
  • 2 rosii( curatate de pielita)
  • 350-400ml bors
  • 4l apa
  • sare, piper dupa gust
  • PERISOARE
  • 750 gr carne de pui tocata
  • un ou
  • 50 gr orez
  • sare, piper
  • cimbru uscat
  • o lingura de faina

Portii: 10 Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare din carne de pui si multe legume:

Legumele se curata , se spala si se toaca marunt ( dupa preferinta )

Intr-o cratita de 5 litri se pune putin ulei si se adauga legmele tocate si se lasa la inmuiat aproximativ 7-10 minute apoi adugam apa calda peste ele.

Intr-un bol adaugam carnea tocata de pui peste care adaugam un ou, sare, piper,un pic de patrunjel verde tocat, cimbru uscat ,faina si orezul, amestecam foarte bine compozitia.

Cu mainile umezite in apa rece trecem la modelarea perisoarelor. Cand apa cu legume da in clocot potrivim de gust( cu sare si piper) adaugam perisoarele si lasam sa fiarba la foc potrivit pana se ridica deasupra( atunci vor fi gata). Adaugam borsul fiert inainte, mai dam un clocot ( 5 minute) iar la sfarsit adaugam patrunjelul si leustenul tocat, acoprim cu un capac si oprim focul.

Se poate servi cu smantana sau cum va place …POFTA BUNA!