Cornuri cu umplutura de pizza

0
12

Meniu copii
Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Savori urbane. Cu siguranta, aceste cornuri cu umplutura de pizza vor fi pe placul oricarui mofturos.

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 100 ml apa
  • 330 g sana
  • 550 g faina (sau cat cuprinde)
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 2 linguri ulei
  • Umplutura:
  • 200 g muschi file
  • 100 g cascaval
  • 280 g ciuperci din conserva
  • 2 masline
  • 50 g ketchup dulce
  • putin piper proaspat macinat
  • putin busuioc uscat
  • putin oregano uscat
  • In plus:
  • 2 galbenusuri
  • 2-4 linguri de lapte sau apa
  • seminte de susan
  • seminte de mac

Portii: 16 Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu umplutura de pizza:

Intr-un castron drojdia se freaca cu zaharul pana cand devine lichida.

Apa si sana se incalzesc putin (nu prea mult pentru ca sana se va branzi) si se pun peste drojdie. Se adauga o parte din faina cernuta si sarea si se framanta totul pana cand se obtine un aluat nelipicios, adaugand faina cat cuprinde. Se ung mainile cu ulei, se unge si castronul, iar aluatul se modeleaza (ungandu-l cu ulei) pana cand se formeaza o bila. Aceasta se lasa la crescut la loc cald, acoperind castronul cu o folie, apoi cu un prosop.

Intre timp, se pregateste umplutura.

Muschiul file se taie cubulete.

Cascavalul se da pe razatoarea cea mare.

Ciupercile se clatesc cu apa, se scurg si se taie marunt.

Maslinele se taie in felii mici.

Intr-un castron se pun muschiul file, cascavalul, ciupercile, maslinele, ketchupul, putin piper proaspat macinat, putin busuioc uscat si putin oregano uscat si se amesteca totul.

Dupa ce coca a crescut, se imparte in doua si se intinde o parte pe masa de lucru infainata. Se taie in 8 triunghiuri, iar fiecare triunghi se umple cu amestecul pregatit si se impatureste sub forma de corn.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se pun cornurile intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se lasa sa creasca putin, la loc cald, acoperite cu o folie. Dupa aceea, se ung cu galbenus amestecat cu lapte si se preasara seminte de susan peste ele.

Se introduce tava la cuptor pana cand cornurile sunt bine coapte.

Intre timp, se pregatesc si celelalte cornuri in acelasi mod, numai ca in loc de seminte de susan se presara seminte de mac.