Cum pregatesti cel mai cremos piure de cartofi

0
155

Un piure de cartofi stie sa pregateasca oricine, insa un piure de cartofi cu adevarat cremos si delicios poate fi putin mai greu de obtinut.
Iata cateva trucuri pe care sa le pui in aplicare atunci cand pregatesti urmatorul piure de cartofi pentru a obtine cel mai cremos piure de cartofi pe care il vei fi mancat vreodata!

Cum pregatesti cel mai cremos piure de cartofi

1. Foloseste intotdeauna cartofi albi

Daca vrei un piure de cartofi cu adevarat cremos, trebuie sa folosesti niste cartofi mai bogati in amidon, iar acestia sunt fara doar sau poate cei albi.

2. Nu fierbe cartofii prea mult timp

Curata-i, spala-i si taie-i in cuburi mari, insa nu ii fierbe prea mult timp. Pentru a obtine un piure de cartofi cremos sunt necesare aproximativ 15 minute de fiert la foc mare, cu un praf generos de sare.

3. Usuca bine cartofii inainte de a pregati piureul

Ai crede ca e suficient sa scurgi cartofii dupa fierbere? Practic, nimic nu te impiedica sa te opresti aici.
Insa poti obtine un preparat chiar mai bun, intorcand cartofii in cratita la foc mic, pentru inca 2-3 minute, pentru a-i usca temeinic.

4. Foloseste sita pentru cel mai fin piure de cartofi

Odata fierti si inmuiati corespunzator, poti folosi unealta obisnuita pentru piure, insa e probabil sa ramai cu bucati de cartofi nezdrobiti.
Pentru cel mai fin piure de cartofi, impinge cartofii printr-o strecuratoare de tip sita fina, apoi desprinde pasta obtinuta de pe spatele sitei.

5. Inlocuieste laptele cu smantana pentru frisca

Ai incercat vreodata sa folosesti smantana pentru frisca in locul laptelui? Vei obtine un piure mai cremos daca inlocuiesti smantana pentru frisca incalzita.
Totodata, topeste untul pe care il folosesti inainte de a-l incorpora in cartofi.
Nu uita sa adaugi intai untul, apoi smantana, numai dupa incorporarea untului.
In ceea ce priveste cantitatile, adauga cantitati mici de smantana, incat sa nu obtii o consistenta prea apoasa.

Citeste si:

Secretul pentru cea mai pufoasa omleta

 Citește și următorul articol:Secretul pentru cea mai pufoasa omleta