Retete internationale Desert cheesecake cu mango (fara coacere)

Desert cheesecake cu mango (fara coacere)

-

- Advertisment -

Blat:
Măruntești biscuiții într-un robot / blender, adaugi untul topit și amesteci puțin, până se încorporează bine.
Pui o formă cu pereți detașabili sau un inel reglabil de tort (diametru de 18 cm) pe un platou și torni compoziția de biscuiți, apoi o tasezi cu ajutorul unui pahar cu fundul drept. Dai blatul la frigider și între timp pregătești crema. Eu am folosit și folie de acetat și am pus-o pe marginea inelului reglabil, înainte de a tuna biscuiții.
Cureți mango-ul de coajă și îndepărtezi sâmburele, îl tai în cubulețe și îl pasezi cu ajutorul blenderului, până se va transforma într-un piure fin și omogen.
Mixezi mascarpone cu 80g zahăr măcinat până se omogenizează. Adaugi apoi smântâna pentru frișcă și mixezi până când devine fermă compoziția. Păstrezi 200g din piureul de mango și restul îl pui peste crema mascarpone împreună cu zeama de lămâie și omogenizezi.
Hidratezi 10g gelatină în 50 ml apă rece (se lasă 10 minute la hidratat) și apoi o topești la bain marie până când devine lichidă. Lași să se răcorească, apoi adaugi o lingură de cremă mascarpone peste gelatină și omogenizezi (pentru a se tempera) apoi adaugi gelatina peste crema de mascarpone și omogenizezi.
Asamblare:
Scoți blatul de biscuiți din frigider, torni crema de mango, nivelezi și apoi pui cheesecake-ul la frigider pentru o oră. Păstrezi 2-3 linguri de cremă pentru ornat.
Jeleu:

Pui piureul de mango într-un vas cu 3 linguri de zahăr și 50ml de apă și îl pui pe foc pentru 2-3 minute, apoi îl lași să se răcorească.
Hidratezi 10g gelatină în 50 ml apă rece și apoi o topești la bain marie până când devine lichidă. Lași să se răcorească apoi amesteci gelatina cu piureul de mango răcit.
Omogenizeză bine și apoi torni jeleul peste cheesecake și îl pui din nou la frigider, pentru minim 3-4 ore.
Înainte de a desface inelul de tort treci cu grijă de jur împrejur cu un cuțit, pentru a dezlipi marginile. Eu am avut folie de acetat și am desfăcut inelul reglabil și am îndepărtat folia cu grijă.
Decorezi prăjitura după imaginație cu crema păstrată și fructe (eu am folosit afine).

Latest news

Mancarica de pastai, cu ciolan afumat

Curățăm ceapa, usturoiul, ardeii și roșiile și le spălăm bine cu apă rece. Observație1: Dacă avem ciolan cu...

Tort cu zmeura si mascarpone

Am folosit un inel de tort reglabil, l-am fixat la 18 cm, am pus folie acetata pe marginea inelului....

Bouyoudi – mancare geceasca de rosii

Mai intai punem un vas cu apa la fiert. Oparim apoi rosiile timp de 2-3 minute si le decojim....

Coaste la cuptor

Se amesteca condimentele si se presara peste coaste ,masand usor.Se pun in...
- Advertisement -

Relația maestru – discipol în dezvoltarea personală – Emisiune Business Philosophy

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, care va avea loc miercuri, 7 iulie, de la ora 18:00, îi va avea ca invitați special pe Paul Georgescu, campion mondial la înot în ape înghețate, deținător a numeroase recorduri în ape libere și pe Anton Zamfir, poloist la Barcelona International Water Polo Academy, component al primei ștafete românești care a traversat Canalul Mânecii și participant la Finala OceanMan. Cei doi vor vorbi în cadrul emisiunii moderate de Romeo Chiriac despre acțiunile la care au participat împreună și despre relația maestru – discipol în dezvoltarea personală, informează Revista Sport Magazin. În august 2019, o ștafetă românească condusă din Paul Georgescu a reușit o premieră istorică pentru înotul în ape deschise românesc, traversarea înot a Canalului Mânecii. Ștafeta alcătuită din Ana Nanău (12 ani), Andreea Albu (13 ani), Alice Perjoiu (16 ani) si Anton Zamfir (16 ani) a traversat înot Canalul Mânecii după 10 ore și 25 de minute de efort. Paul Georgescu ..

4 Aspecte care recomandă Pikandy ca fiind alegerea ideală în materie de pizza

Dată fiind popularitatea pe care pizza a câștigat-o de-a lungul timpului, nu ar trebui să ne mire deloc faptul că astăzi există o mulțime de restaurante care o prepară și totodată care oferă și serviciul de livrare pizza. Prin urmare, atunci când îți vei dori să comanzi o pizza de pe internet, cel mai probabil numărul mare de opțiuni te va copleși fără dar sau poate. Și totuși, va trebui să iei într-un final o decizie, indiferent că vei avea sau nu garanția unei alegeri inspirate. De aceea, în acest articol îți vom oferi o recomandare ce te va ajuta să mergi la sigur. Mai exact, dacă locuiești în Bragadiru și ai nevoie de un serviciu de livrare pizza Bragadiru fără reproș, atunci ar trebui să alegi Pikandy! Iar în acest sens ți-am pregătit 4 aspecte care sigur te vor pune pe gânduri. Iată care sunt acestea: O mulțime de opțiuni disponibile Atunci când comanzi pizza online este foarte important să ai de unde alege. Iar asta deoarece fiecare membru al familiei va avea probabil propriil..

Must read

Mancarica de pastai, cu ciolan afumat

Curățăm ceapa, usturoiul, ardeii și roșiile și le spălăm...

Tort cu zmeura si mascarpone

Am folosit un inel de tort reglabil, l-am fixat...
- Advertisement -

You might also likeRELATED
Recommended to you

%d blogeri au apreciat: