Retete internationale Desert negresa cu crema de vanilie

Desert negresa cu crema de vanilie

-

- Advertisment -

Comanda serioasa de la Leut, vorba aia nu l-am mai vazut de mai bine de doua luni , asa ca m-am conformat. M-am inspirat de la Simona Callas.

INGREDIENTE

  • Crema
  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 750 ml lapte
  • 50 g amidon
  • esenta de vanilie ( sau pastaie )
  • 100 g unt cu 82% grasime- taiat cubulete
  • Blat
  • 300 g faina
  • 80 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 250 g unt cu 82% grasime
  • 2 oua
  • 5 albusuri
  • 250 ml lapte
  • 400 g zahar
  • Decor
  • ciocolata rasa sau o parte din blat faramitat

Portii: 24 Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu crema de vanilie:

Crema : Pregatim mai intai crema, ca sa se raceasca. Laptele se pune la fiert, se adauga esenta de vanilie.

Intr-o craticioara de inox se pun galbenusurile, zaharul si amidonul, se amesteca bine apoi se adauga laptele fierbinte. Se asaza craticioara pe baie de abur si se amesteca continuu pana incepe sa se ingroasa. Se trage de pe baie de abur si se incorporeaza untul taiat bucatele, se amesteca pana se topeste untul, apoi se acopera craticioara cu o folie alimentara, folia se pune direct pe suprafata cremei ca sa nu prinda pojghita cand se raceste, daca acoperim cratita deasupra riscam sa se faca condens si stricam crema. Se lasa sa se raceasca bine.

Blat : Am folosit o tava cu dimensiuni de 36/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Am cernut ingredientele uscate, faina, cacao si praful de copt si le-am amestecat.

In alt vas am amestecat untul moale cu zaharul, am adaugat cele 2 galbenusuri si am omogenizat. Am incorporat si laptele, apoi am adaugat amestecul de ingrediente uscate. Cele 7 albusuri cu un praf de sare, 5 ramase de la crema, le-am mixat bine , pana am obtinut o spuma tare. Apoi le-am incorporat in aluat, cu miscari lente de jos in sus. Amestecul obtinul l-am pus in tava, am nivelat si am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru cca 30 min, cand facem testul cu scobitoarea. Scobitoarea trebuie sa fie lipicioasa, nu trebuie lasata sa se usuce prea mult blatul in cuptor.

Cand este gata, se scoate din cuptor, apoi din tava si se lasa sa se raceasca bine. A mea negresa a iesit cu o cocoasa, stiu ca nu este fixat la boloboc aragazul si face figuri si nu iese blatul uniform, dar asta e alta discutie, intre mesteri…:))

Am lasat blatul sa se raceasca, apoi am indreptat blatul, iar partea pe care am taiat-o am faramitat-o si am pus-o deasupra dupa ce am intins crema de vanilie racita bine. Am portionat-o si am primit calificativ bun, ca daca zic foarte bun miroase a lauda…:))))))

Latest news

„Alături de copiii din Ucraina”. Dasha a fugit din calea bombelor rusești, iar în România a primit, de ziua ei, cel mai frumos dar:...

Nu știe niciun cuvânt în românește, însă fetița ce are prinse în părul șaten un pampon și o coroană...

Un șofer de ambulanță a plecat beat în misiune: ‘Ia-mi maşina, ia ce vrei tu! Toţi aveţi o mamă!’ / VIDEO

Scene revoltătoare la Constanța, unde un șofer de pe o ambulanță a fost prins de către polițiști în timp...

Autorizația pentru vaccinul AstraZeneca a fost retrasă de Comisia Europeană, cu aplicare din 7 mai / DOCUMENT

Comisia Europeană a retras, la cererea gigantului farmaceutic AstraZeneca, autorizația de comercializare în statele membre a vaccinului dezvoltat de...

‘A fost un moment de mare cumpănă! Nu aveam cum să dau înapoi’

Atunci când îți dorești ceva cu adevărat, nimic nu îți poate sta în cale. Cauți soluții, te informezi și...
- Advertisement -

O femeie a murit după o endoscopie, poliţiştii fac cercetări pentru malpraxis și ucidere din culpă

Femeia care se afla în stare gravă după ce, la începutul lunii aprilie, a suferit o intervenţie de endoscopie...

O zi din viața unui manager de spital privat de recuperare medicală

O zi din viața ei, fie că e Paște sau o zi oarecare, dintr-o săptămână oarecare, e ca o...

Must read

- Advertisement -

You might also likeRELATED
Recommended to you

%d blogeri au apreciat: