Retete internationale Desert tort din biscuiti, de post

Desert tort din biscuiti, de post

-

- Advertisment -

Am făcut acest tort din biscuiți, de post, pentru Lăsata secului, deci înainte de a intra în Postul Paștelui, pentru că știam că nu-l vom termina într-o singură zi și că ne vom bucura de el mai mult timp.
Crema este cu gris, la fel ca la prăjitura cu foi de bulion, în loc de blat am folosit biscuiți Popular, iar pentru decor, dar și pentru însiroparea biscuiților am folosit o conservă de compot cu jumătăți de piersici. Toate soluțiile găsite au fost foarte bune, așa că tortul a ieșit excelent, aspectuos, cu o textură moale și fină, iar piersicile i-au dat un gust rafinat. Cred că este o idee foarte bună dacă vreți să faceți un astfel de tort, pentru o ocazie festivă din perioada Postului, care mai durează.
Pentru cele 4 rânduri de ”blat” am folosit 64 de biscuiți Popular, iar cremă am făcut mai multă, ca să fie suficientă nu numai pentru umplerea generoasă a foilor, dar și pentru decor. Aș zice că precauția luată, în acest sens, a contribuit la reușita tortului…

INGREDIENTE

  • 500 grame de biscuiți Popular
  • Pentru cremă:
  • 1 litru de apă
  • 400 grame de zahăr tos
  • 250 grame de gris
  • 250 grame de margarină
  • 2 linguri de cacao
  • esență de rom
  • 1 plic de vanilie
  • 1 praf de sare
  • Pentru decor și însiropare:
  • 1 cutie mare de conservă de compot de piersici jumătăți

Portii: 16 Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort din biscuiti, de post:

Mai întâi se face crema. Se amestecă bine: zahărul tos, sarea, cacaua și vanilia. Se adaugă apa, se mixează până la omogenizarea ingredientelor și dizolvarea zahărului. Se dă cratița la foc mic și imediat se adaugă în ploaie grisul, amestecând întruna, ca să nu se formeze cocoloașe. Se continuă amestecarea și când compoziția începe să se îngroașe, ca să nu se prindă de fundul vasului. Când crema s-a îngroșat bine, se ia de pe foc și se mai amestecă în ea din când în când, ca să nu se formeze pojghiță, până ce se mai răcorește puțin.

Când crema s-a mai răcorit, se adaugă margarina, puțin câte puțin și se mixează până la încorporarea omogenă. La urmă se adaugă și esența de rom, după gust.

Se desface cutia de conservă, se scot jumătățile de piersici și se pun într-o strecurătoare, iar siropul se va folosi pentru însiroparea biscuiților. Se însiropează biscuiții, unul câte unul, timp de 4-5 secunde în siropul din conservă și se depun, ca prim strat, pe platou.

Se unge primul strat de biscuiți cu cremă și se continuă montarea tortului cu straturi alternative de biscuiți și cremă.

Se unge tortul cu cremă și apoi se decorează cu piersicile scurse bine de sirop și decupate în prealabil în forma dorită, tot atâtea câți biscuiți sunt pe un strat, în așa fel încât fiecare porție să fie decorată frumos.

Se lasă tortul câteva ore la rece, după care se porționează și se poate servi.

Articolul precedentDesert Lapte de pasare
Articolul următorFicat de porc cu ceapa

Latest news

(P) Descoperă avantajele consumului de vin cu ajutorul celor de la Totalwine.ro!

De-a lungul secolelor, s-au preparat mii de băuturi alcoolice, fiind obținute prin diverse procedee sau din diverse ingrediente, precum...

Medicul Adrian Marinescu SE OPUNE vaccinării obligatorii: Ar putea avea efect de bumerang

Medicul infecționist Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balș, se opune vaccinării obligatorii, teorie vehiculată din ce în ce...

Oamenii de știință din Israel insistă cu ivermectina: tratamentul Covid-19 ar putea costa sub 1 dolar / zi (STUDIU)

Oamenii de știință din Israel susțin că tratarea Covid-19 ar putea costa sub 1 dolar / zi. Un studiu...

Joe Biden vorbește despre o problemă de care se lovește și SRI în România

Președintele american Joe Biden a lansat recent o notă menită să consolideze eforturile de protejare a infrastructurii critice împotriva...
- Advertisement -

OFICIAL | 233 de cazuri noi de COVID-19 și 5 decese în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 3 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.083.711 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

ULTIMĂ ORĂ Mega Image RETRAGE noi loturi de înghețată din cauza EXCESULUI de oxid de etilenă

Rețeaua comercială Mega Image retrage mai multe loturi de înghețată Milka și KitKat, din cauza utilizării peste limitele legale...

Must read

(P) Descoperă avantajele consumului de vin cu ajutorul celor de la Totalwine.ro!

De-a lungul secolelor, s-au preparat mii de băuturi alcoolice,...

Medicul Adrian Marinescu SE OPUNE vaccinării obligatorii: Ar putea avea efect de bumerang

Medicul infecționist Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balș,...
- Advertisement -

You might also likeRELATED
Recommended to you

%d blogeri au apreciat: