Deserturi fursecuri motate

0
64

Mi-am amintit cum ne rasfata mamaia cu diverse bunatati, printre care si aceste fursecuri, retata exact nu o mai stiu ca eram prea mica si caietul ei cu retete era in cap…..in fine, am citit eu mai multe retete si am zis hai sa vad ce iese. Stiam sigur ca sunt cu unt, parca si ceva smantana daca nu le confund cu altele…gata cu vorba sa trecem la fapte….

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 200 g unt cu 80% grasime
  • cca 350 g faina
  • 3 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 3 linguri zahar farin
  • Bezea
  • 3 albusuri
  • un praf de sare
  • 200 g zahar tos
  • Umplutura
  • gem de caise

Portii: 100 Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deserturi fursecuri motate:

Untul la temperatura camerei cu un praf de sare, galbenusurile si zaharul farin le-am omogenizat bine, apoi am adaugat faina cernuta si am amestecat bine pana am obtinut un aluat moale dar nelipicios.

Am presarat faina pe blatul de lucru si am luat o bucata de aluat si am intins-o cu sucitorul, un strat subtire. Cu ajutorul unei forme am decupat mici floricele, pe carele-am asezat in tava cuptorului.

Separat am batut bine albusurile cu praful de sare, apoi am adaugat zaharul si am batut pana am obtinut o bezea ferma. Am pus bezeaua intr-un posh si am format mici bezele pe fiecare floricica decupata.

Cuptorul electric l-am setat la functie cu ventilatie la 120 grade si am bagat fursecurile in cuptor pentru 30 min. Le-am scos si le-am lasat sa se raceasca, apoi le-am lipit doua cate doua cu gem de caise ( un gem acrisor numai bun pentru bezeaua dulce). cam asta-i povestea cu happy end….mi-au iesit 100 de bucati si cateva floricele fara bezea….Daca v-a placut sa va apucati sa va faceti….sau veniti in vizita….