Sanatate Dezvoltarea cancerului, favorizată de anumite microorganisme din microflora intestinală...

Dezvoltarea cancerului, favorizată de anumite microorganisme din microflora intestinală în prezenţa unei alimentaţii bogate în grăsimi(studiu)

-

- Advertisment -

O echipă de cercetători chinezi din domeniul oncologiei a descoperit un mecanism prin care unele microorganisme din flora intestinală, asociate cu obezitatea, pot favoriza dezvoltarea cancerului, transmite marţi agenţia Xinhua, potrivit Agerpres.

Mecanismul implică eliberarea de substanţe chimice specifice, care pot avea un impact semnificativ asupra dezvoltării şi răspândirii celulelor canceroase.

O alimentaţie bogată în grăsimi este considerată, pe scară largă, un factor de risc semnificativ pentru evoluţia malignă a diferitelor tipuri de cancer, în mare parte din cauza efectelor sale perturbatoare asupra microflorei intestinale.

Cu toate acestea, rolul precis al alimentaţiei bogate în grăsimi în dezvoltarea cancerului nu a fost bine înţeles până în prezent.

Cercetătorii de la Universitatea Sun Yat-sen din China au studiat modele de şoareci cu cancer şi au descoperit că microflora hrănită cu grăsimi a condus la eliberarea din abundenţă a leucinei, un aminoacid care se regăseşte în multe proteine.

S-a constatat că un nivel ridicat de leucină în sângele periferic este asociat cu rezultate clinice slabe la pacientele de sex feminin diagnosticate cu cancer de sân, conform unui studiu publicat luni în jurnalul ştiinţific Proceedings of the National Academy of Sciences din Statele Unite.

În plus, microflora intestinală anormală este implicată în dezvoltarea rezistenţei la chimioterapie şi la unele imunoterapii pentru cancerul de sân, pulmonar şi melanom.

Concluziile acestui studiu deschid calea către strategii terapeutice împotriva cancerului, vizând metabolismul aberant al microflorei intestinale, au declarat cercetătorii implicaţi în acest studiu.

Latest news

„Alături de copiii din Ucraina”. Dasha a fugit din calea bombelor rusești, iar în România a primit, de ziua ei, cel mai frumos dar:...

Nu știe niciun cuvânt în românește, însă fetița ce are prinse în părul șaten un pampon și o coroană...

Un șofer de ambulanță a plecat beat în misiune: ‘Ia-mi maşina, ia ce vrei tu! Toţi aveţi o mamă!’ / VIDEO

Scene revoltătoare la Constanța, unde un șofer de pe o ambulanță a fost prins de către polițiști în timp...

Autorizația pentru vaccinul AstraZeneca a fost retrasă de Comisia Europeană, cu aplicare din 7 mai / DOCUMENT

Comisia Europeană a retras, la cererea gigantului farmaceutic AstraZeneca, autorizația de comercializare în statele membre a vaccinului dezvoltat de...

‘A fost un moment de mare cumpănă! Nu aveam cum să dau înapoi’

Atunci când îți dorești ceva cu adevărat, nimic nu îți poate sta în cale. Cauți soluții, te informezi și...
- Advertisement -

O femeie a murit după o endoscopie, poliţiştii fac cercetări pentru malpraxis și ucidere din culpă

Femeia care se afla în stare gravă după ce, la începutul lunii aprilie, a suferit o intervenţie de endoscopie...

O zi din viața unui manager de spital privat de recuperare medicală

O zi din viața ei, fie că e Paște sau o zi oarecare, dintr-o săptămână oarecare, e ca o...

Must read

- Advertisement -

You might also likeRELATED
Recommended to you

%d blogeri au apreciat: