Milioane de persoane susțin că au slăbit într-un mod sănătos și că nu s-au mai îngrășat după ce au ținut dieta Rina. Mulți cred că este una dintre cele mai bune metode de slabit, însă specialiștii nu sunt complet de acord.
- Stiri
Andreea Berecleanu a dezvăluit totul! Planul ascuns după plecarea de la Antena 1
- Stiri
De unde provin superstițiile
Dr. Simona Tivadar, medic specialist în boli de nutriție și diabet, a atras atenția asupra faptului că dieta Rina nu are nicio bază științifică. Iată ce a spus medicul despre această dietă atât de populară în România:
„Rina e o prostie, nici măcar nu are o bază științifică. E o prostie încălțată fără nici un fel de logică și de chimie. Atkins, Dukan sunt diete care au o chimie corectă la bază, adică reducerea carbohidraților și creșterea cantității de proteine, ca să nu ne consumăm din masa musculară.
Dieta Atkins este o dietă nerestrictivă din punct de vedere al cantității de mâncare, dar foarte restrictivă ca și compoziție, de aceea poate fi folosită pe perioade limitate.
Dieta Dukan este o dietă cu grăsimi puține, dar cu aceeași chimie: glucide puține, proteine mai multe și care poate fi ținută mai mult decât Atkins, dar tot pe o perioadă limitată.
- Stiri
Cele mai atrăgătoare și moderne articole de încălțăminte pentru femei, în sezonul de iarnă
- Black Friday
eMAG SSD HARD la Black Friday 2019
Nu există nici un fel de regim care poate fi prescris tuturor oamenilor. În primul rând, atunci când faci o cură de slăbire cuiva, trebuie să identifici comportamentul alimentar al acelei persoane și să-i atragi apoi atenția: uite asta nu mai poți să faci niciodată pentru că te îngrași, asta nu mai poți să faci niciodată pentru că te îmbolnăvești.
După ce ai identificat ce e greșit în comportamentul lui alimentar (de obicei ceea ce pacientul ignoră: de multe ori pacienții vin și spun „știu că asta fac greșit”, dar, de fapt, nu aceea e cea mai mare greșeală pe care o face, ci altele, pe care nici măcar nu le sesizează), trebuie să stabilești o strategie și abia apoi pacientul poate să înceapă o cura de slăbire.”, a explicat dr. Simona Tivadar, în cadrul unui interviu pentru Life.ro.
Ce greșeală fac mulți oameni
De asemenea, aceasta a atras atenția că oamenii ar trebui să se îngrijoreze atunci când nu mai intră în hainele pe care le au:
„Hainele pe care le purtăm sunt măsura corectă a greutății pe care ar trebui să nu o depășim. Acum, sigur, dacă ți-ai luat haine pentru 200 de kilograme și alea încep să te strângă, trebuia să te panichezi mai demult.
În general, măsura este haina. Hainele din sezoanele trecute, de acum 10 ani.”, a mai spus medicul.
Citește și: Dieta călugărilor de pe Muntele Athos. Cum poți slăbi sănătos