Fursecuri cu ciocolata

0
15

Bunatati pentru Craciun
Am pregătit împreună cu fetele mele aceste fursecuri, pentru Craciun . În general, eu sunt perfecționistă și-mi doresc să-mi iasă totul cât mai bine (mai ales la capitolul prăjituri). De data aceasta m-am bucurat când le-am văzut fericirea din ochii lor și implicarea.
Nu sunt cele mai reușite fursecuri, dar sunt făcute cu dragoste și asta e cel mai important.
Pentru rețetă m-am inspirat de la Rocsi, pe care o pup și îi mulțumesc. Deoarece am pus și praf de copt în compoziție nu s-a păstrat foarte bine modelul imprimat pe fursecuri. Vă sfătuiesc să folosiți această rețetă doar dacă doriți să faceți niște fursecuri simple. După părerea mea, fursecurile cu mesaj ar trebui făcute dintr-un aluat fără praf de copt.

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 50 zahăr măcinat
  • 2 ouă
  • 150 g ciocolată cu 50% cacao
  • 3 linguri lapte
  • 400-450 g făină
  • 1 linguriță rasă praf de copt
  • 2 lingurite esență de lămâie
  • 1 linguriță rasă scorțișoară
  • un praf de sare

Portii: 30 Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu ciocolata :

Se rupe ciocolata bucățele și se topește pe baie de aburi împreună cu laptele. Se lasă să se răcorească după ce s-a topit.

Se mixează untul de la temperatura camerei cu zahărul și sarea până când zahărul se topește. Se adaugă ouăle, se mixează bine după fiecare, apoi se pune ciocolata topită și esența de lămâie. Se amestecă bine. Se presară scorțișoara și praful de copt. Făina cernută se pune treptat. Se mixează cât se poate, apoi se frământă cu mâna, până când se obține un aluat omogen și nelipicios. Când este gata, se învelește în folie alimentară și se dă la frigider 30 de minute. După acest timp, se scoate jumătate din el (restul se lasă la rece și se întinde o foaie nu foarte subțire. Cu o formă se decupează fursecurile, se așează pe o taăa tapetată cu hârtie de copt. Se introduc în cuptorul încins, la 170 de grade, pentru 10 minute.

Se lasă să se răcească, apoi se păstrează într-o caserolă sau o cutie specială pentru biscuiți cu capac.