,,retete pentru mese in familie,,
INGREDIENTE
- 13 foi lasagna
- 1 conservă mică de roşii decojite în sos
- 200 ml sos rustic de roşii
- 200 g spanac congelat
- 400 g ciuperci champignon
- 1 căţel de usturoi
- sare
- piper
- oregano
- ulei
Sos de brânză:
- 250g branză proaspătă de vaci Delaco
- 100 g parmezan ras fin
- 100 g caşcaval ras fin
- 100 ml lapte
- mărar proaspăt tocat
Crustă:
- 50 g parmezan ras fin
- 100 g mozzarella rasă fin
Extra:
- ulei
- pesmet pentru tapetat tava
Portii: 4 Timp de preparare: sub 90 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu spanac şi ciuperci :
Punem apă cu sare şi un pic de ulei la fiert pentru foile de lasagna.
În alt vas punem roşiile din conservă pe care le mărunţim ( ca să nu avem bucăţi mari), sosul de roşii şi spanacul congelat.
Lăsăm la foc mic până se dezgheaţă spanacul şi sosul capătă ceva consistenţă.
Potrivim gustul cu sare , piper şi oregano.
Fierbem câte 3 foi până se înmoaie şi le luam din oală fără să le rupem.
Le punem pe o farfurie.
Ciupercile le curăţăm şi le tocăm mărunt.
Le călim într-o lingură de ulei cu un căţel de usturoi zdrobit.
Ungem tava 18/24 cu ulei şi o tapetăm cu pesmet.
Punem un rand de 3 foi fierte, ungem cu cremă de brânză, punem câteva ciuperci călite şi apoi sos de roşii.
Repetăm această ordine a ingredientelor până le terminăm.
La stratul de deasupra, peste sosul de roşii presărăm parmezanul şi mozzarella.
Dăm la cuptor la 200 grade încălzire sus/jos cu ventilaţie pentru 15 minute.
Se poate servi şi caldă şi rece.
Poftă bună!