Matrai borzoska – snitel unguresc

0
582

Am vazut reteta prima data pe siteurile culinare unguresti . Apoi Ksenya a preparat aceast snitel si mi-a starnit din nou curiozitatea . . Am fost intr-un bistro clujean la masa si am consultat meniul din timp . Am comandat Matrai borzoska .Deziluzie totala – era groaznic de prost preparat cu crusta pe margini tare si arsa , restul o clica nu prea identificai cartofii . De ciuda in urmatoarele zile mi-am preparat singura acasa . Am studiat retetele originale si am trecut la treaba . Traducera la Matrai borzaska este derizorie ceva cu zburlit probabil de la aspectul dat de cartofii razuiti si de cascavalul ras . 😀
"Retete pentru mese in familie"

INGREDIENTE

  • 600 gr pulpa porc
  • 5 cartofi -nu foarte mari
  • 10 linguri de faina
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • 1 pahar smantana
  • 1 fir usturoi verde -reteta originala prevede catei de usturoi
  • 150 gr cascaval Apuseni pentru razuit
  • ulei pentru prajit

Portii: 2 Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Matrai borzoska – snitel unguresc :

  1. Carnea de porc se feliaza in 6 felii sanatoase .
  2. Se bat fe;liile de carne cu batatorul de snitele .
  3. Sarati si piparati . Se da carnea la rece sa stea macar doaua ore sau de pe o zi pe alta .
  4. Cartofii se curata , se spala si se dau pe razatoarea mare .Sarati.
  5. Se storc cartofii de excesul de apa .
  6. Ouale se bat spuma si se amesteca cu cartoful razuit si 3-4 lingur de faina alba .
  7. Puneti uleiul la incins .
  8. Fiecare bucata de carne se trece prin faina alba si apoi se pune in palma o lingura cu varf din compozittia cu cartofi .
  9. Asezati carnea si din nou cartofi pe deasupra .Apasati usor si daca mai este nevoi mai puneti cartofi .
  10. Bucatile dde carne astfel impanate se prajesc in baie de ulei la foc potrivit ca sa aiba timp si carnea sa se patrunda .
  11. Amestecati smantana cu usturoi pisat [ cat va place de mullt] si putina sare .
  12. Aceste snitele se servesc calde, unse pe deasupra cu smantana cu usturoi si razuieste din belsug cascaval .
  13. Matrai Borzoska este servit in mod frecvent in Ungaria cu garnitura de orez .
  14. Noi am preferat o salata de ardei copti marinati .