Sanatate Oamenii de știință din Israel insistă cu ivermectina: tratamentul...

Oamenii de știință din Israel insistă cu ivermectina: tratamentul Covid-19 ar putea costa sub 1 dolar / zi (STUDIU)

-

- Advertisment -

Oamenii de știință din Israel susțin că tratarea Covid-19 ar putea costa sub 1 dolar / zi. Un studiu publicat recent arată că ivermectina reduce durata bolii și infecțiozitatea, informează într-o analiză amplă The Jerusalem Post. FDA și OMS, pe de altă parte, avertizează împotriva utilizării acesteia.

Ivermectina, un medicament utilizat pentru combaterea paraziților din țările lumii a treia, ar putea ajuta la reducerea duratei infecției pentru persoanele care contractă coronavirus cu mai puțin de 1 dolar pe zi, potrivit unor cercetări recente efectuate de Sheba Medical Center din Tel Hashomer (Israel).

Prof. Eli Schwartz, fondatorul Centrului pentru Medicină de Călătorie și Boli Tropicale din Sheba, a efectuat un studiu aleatoriu, controlat, din 15 mai 2020, până la sfârșitul lunii ianuarie 2021 pentru a evalua eficacitatea ivermectinei printre pacienții care nu au avut nevoie de spitalizare, cazuri ușoare până la moderat.

Ivermectina a fost aprobată de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente din 1987. Descoperitorii medicamentului au primit Premiul Nobel pentru medicină 2015 pentru tratamentul onchocerciozei, o boală cauzată de infecția cu viermi rotunzi paraziți.

De-a lungul anilor, medicamentul a fost folosit pentru alte indicații, inclusiv scabie și păduchi. Mai mult, în ultimul deceniu, mai multe studii clinice au început să-și arate activitatea antivirală împotriva virușilor variind de la HIV și gripă la Zika și West Nile.

De asemenea, medicamentul este extrem de ieftin. Un studiu publicat în American Journal of Therapeutics, a arătat că prețul ivermectinei pentru alte tratamente în Bangladesh este în jur de 0,60 dolari până la 1,80 dolari pentru un tratament de cinci zile. Costă până la 10 dolari pe zi în Israel, a spus Schwartz.

Ce a constatat profesorul

În studiul lui Schwartz, aproximativ 89 de voluntari eligibili cu vârsta peste 18 ani care au fost diagnosticați cu coronavirus și care au stat în hoteluri administrate de stat COVID-19 au fost împărțiți în două grupuri: 50% au primit ivermectină și 50% au primit un placebo, în funcție de greutatea lor. Li s-au administrat pastilele timp de trei zile la rând, cu o oră înainte de masă.

Voluntarii au fost testați folosind un test PCR nazofaringian standard cu scopul de a evalua dacă a existat o reducere a încărcăturii virale până în a șasea zi – a treia zi după terminarea tratamentului.

Aproape 72% dintre voluntarii tratați cu ivermectină au dat rezultate negative pentru virus până în ziua a șasea. În schimb, doar 50% dintre cei care au primit placebo au dat rezultate negative.

În plus, studiul a analizat cât de infecțioși erau pacienții și a constatat că doar 13% dintre pacienții cu ivermectină erau infecțioși după șase zile, comparativ cu 50% din grupul placebo – de aproape patru ori mai mulți.

Studiul arată în primul rând că ivermectina are activitate antivirala, a spus Schwartz. „De asemenea, arată că există aproape 100% șanse ca o persoană să nu fie infecțioasă în patru până la șase zile, ceea ce ar putea duce la scurtarea timpului de izolare pentru aceste persoane. Acest lucru ar putea avea un impact economic și social imens. ”

Studiul a apărut pe site-ul cercetărilor MedRxiv. Nu a fost încă evaluat de colegi. Schwartz a spus că alte studii similare – deși nu toate efectuate la aceleași standarde ca ale sale – au arătat, de asemenea, un impact favorabil al tratamentului cu ivermectină.

Studiul său nu a demonstrat că ivermectina este eficientă ca profilactic, ceea ce înseamnă că ar putea preveni bolile, a avertizat el și nici nu a arătat că reduce șansele de spitalizare. Cu toate acestea, alte studii au arătat astfel de dovezi, a adăugat el.

De exemplu, studiul publicat la începutul acestui an în American Journal of Therapeutics a subliniat că ivermectina „demonstrează un semnal puternic de eficacitate terapeutică” împotriva COVID-19.” „O altă analiză recentă a constatat că ivermectina a redus decesele cu 75%”, se spune în raport.

Controverse

Ivermectina nu este lipsită de controverse și, prin urmare, în ciuda cazurilor multiple de coronavirus la nivel mondial, nici FDA, nici Organizația Mondială a Sănătății nu au fost dispuși să o aprobe pentru a fi utilizate în lupta împotriva virusului.

Prof. Ya’acov Nahmias, cercetător al Universității Ebraice din Ierusalim, se arată sceptic în privința medicamentului.

„Ivermectina este un agent terapeutic chimic și are riscuri semnificative asociate cu acesta”, a spus el într-un interviu anterior. „Ar trebui sa fim foarte precauti în ceea ce priveșste utilizarea acestui tip de medicamente pentru a trata o boala virala de care marea majoritate a publicului se va recupera, chiar si fara acest tratament”.

În timpul studiului lui Schwartz, nu a existat niciun semnal de efecte secundare semnificative în rândul celor care au luat ivermectină.

„A lua doze mari de acest medicament este periculos și poate provoca daune grave”

Doar cinci pacienți au fost direcționați către spitale, dintre care patru erau în placebo. Un pacient cu ivermectină s-a dus la spital, plângându-se de dificultăți de respirație în ziua recrutării. A continuat tratamentul cu ivermectină și a fost trimis înapoi la hotel o zi mai târziu, în stare bună.

FDA a declarat pe site-ul său că „a primit mai multe rapoarte ale pacienților care au necesitat asistență medicală și au fost spitalizați după auto-medicare cu ivermectină”. „FDA nu a aprobat ivermectina pentru utilizare în tratarea sau prevenirea COVID-19 la om”, a spus acesta. „Comprimatele de Ivermectină sunt aprobate la doze foarte specifice pentru unii viermi paraziți și există formulări topice (pe piele) pentru păduchi de cap și afecțiuni ale pielii, cum ar fi rozaceea. Ivermectina nu este un antiviral (un medicament pentru tratarea virușilor). A lua doze mari de acest medicament este periculos și poate provoca daune grave. ”

Organizația Mondială a Sănătății a recomandat, de asemenea, să nu utilizați medicamentul, cu excepția studiilor clinice.

Schwartz s-a declarat foarte dezamăgit de faptul că OMS nu a sprijinit niciun proces pentru a stabili dacă medicamentul ar putea fi viabil.

  • Vezi și: Cele mai frecvente simptome ale COVID-19 dacă ești vaccinat

Luna trecută, Universitatea Oxford a anunțat un amplu studiu privind eficacitatea ivermectinei.

Schwartz a spus că s-a interesat de explorarea ivermectinei în urmă cu aproximativ un an, „când toată lumea căuta un nou medicament” pentru tratarea COVID-19 și se depunea mult efort în evaluarea hidroxiclorochinei, așa că a decis să se alăture efortului.

Interese financiare

„Având în vedere că ivermectina era pe raftul meu, întrucât o folosim pentru boli tropicale și existau indicii că ar putea funcționa, am decis să o iau”, a spus el. Cercetătorii din alte locuri din întreaga lume au început să analizeze medicamentul în același timp. Dar când au început să vadă rezultate pozitive, nimeni nu a vrut să le publice, a spus Schwartz.

"Există multă opoziție", a spus el. „Am încercat să-l publicăm și a fost dat afară de trei jurnale. Nimeni nu a vrut nici măcar să audă despre asta. Trebuie să întrebați cum se întâmplă când lumea suferă. ” „Acest medicament nu va aduce niciun profit economic mare”, așa că Big Pharma nu vrea să se ocupe de el, a spus el.

Unele dintre cele mai puternice opoziții la ivermectină au venit de la Merck Co., care a fabricat medicamentul în anii 1980. Într-o declarație publică despre ivermectină pe site-ul său web în februarie, acesta a spus: „Oamenii de știință ai companiei continuă să examineze cu atenție concluziile tuturor studiilor disponibile și emergente ale ivermectinei pentru tratamentul COVID-19 pentru dovezi de eficacitate și siguranță. Este important de reținut că, până în prezent, analiza noastră nu a identificat nicio bază științifică pentru un efect terapeutic potențial împotriva COVID-19 din studiile preclinice; nu există dovezi semnificative pentru activitatea clinică sau eficacitatea clinică la pacienții cu boală COVID-19 și o lipsă de date privind siguranța în majoritatea studiilor. ”

  • Vezi și: GRAFIC | Coronavirusul se întorce din 'vacanță' – A treia săptămână consecutivă de creștere a cazurilor de COVID-19 în România

„Dezvoltarea de noi medicamente poate dura ani; prin urmare, identificarea medicamentelor existente care pot fi refăcute împotriva COVID-19 și care au deja un profil de siguranță stabilit de-a lungul a zeci de ani de utilizare ar putea juca un rol critic în suprimarea sau chiar încetarea pandemiei SARS-CoV-2 ", a scris cercetători în American Journal of Therapeutics. „Folosirea unor medicamente poate fi deosebit de importantă, deoarece ar putea dura luni, eventual ani, pentru ca o mare parte a populației lumii să fie vaccinată, în special în rândul populațiilor cu venituri mici sau medii”, se arată în studiu.

Latest news

(P) Descoperă avantajele consumului de vin cu ajutorul celor de la Totalwine.ro!

De-a lungul secolelor, s-au preparat mii de băuturi alcoolice, fiind obținute prin diverse procedee sau din diverse ingrediente, precum...

Medicul Adrian Marinescu SE OPUNE vaccinării obligatorii: Ar putea avea efect de bumerang

Medicul infecționist Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balș, se opune vaccinării obligatorii, teorie vehiculată din ce în ce...

Oamenii de știință din Israel insistă cu ivermectina: tratamentul Covid-19 ar putea costa sub 1 dolar / zi (STUDIU)

Oamenii de știință din Israel susțin că tratarea Covid-19 ar putea costa sub 1 dolar / zi. Un studiu...

Joe Biden vorbește despre o problemă de care se lovește și SRI în România

Președintele american Joe Biden a lansat recent o notă menită să consolideze eforturile de protejare a infrastructurii critice împotriva...
- Advertisement -

OFICIAL | 233 de cazuri noi de COVID-19 și 5 decese în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 3 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.083.711 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

ULTIMĂ ORĂ Mega Image RETRAGE noi loturi de înghețată din cauza EXCESULUI de oxid de etilenă

Rețeaua comercială Mega Image retrage mai multe loturi de înghețată Milka și KitKat, din cauza utilizării peste limitele legale...

Must read

(P) Descoperă avantajele consumului de vin cu ajutorul celor de la Totalwine.ro!

De-a lungul secolelor, s-au preparat mii de băuturi alcoolice,...

Medicul Adrian Marinescu SE OPUNE vaccinării obligatorii: Ar putea avea efect de bumerang

Medicul infecționist Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balș,...
- Advertisement -

You might also likeRELATED
Recommended to you

%d blogeri au apreciat: