Orez cu legume / Biryani

0
158

O reteta de post parfumata de origine indiana.
Ideal de servit simpla sau cu legume gatite la cuptor sau ca garnitura la o carne, peste etc.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/11/orez-cu-legume-biryani.html

INGREDIENTE

  • 350 g de orez complet brun
  • 1 catel mare de usturoi
  • 2 felii subtiri de ghimbir proaspat cu tot cu coaja
  • 1 lingurita mica de scortisoara, una de curcuma si una de chimen pudra
  • ½ lingurita de piper, ½ lingurita de boia de ardei
  • 2 capsule de cardamom verde
  • 4 cuisoare
  • 1 ceapa tocata marunt
  • ½ ardel taiat bucatele
  • 3 morcovi mici taiati marunt
  • 600 ml de apa fiarta
  • 250 g de mazare verde (proaspata sau congelata)
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare

Portii: 6 Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu legume / Biryani:

Spalati si curatati legumele. Taiati ardeiul si morcovii bucatele. Tocati marunt ceapa, usturoiul si ghimbirul.

Scoateti semintele de cardamom din capsule. Pisati-le impreuna cu cuisoarele si amestecati cu restul de condimente.

Intr-o oala puneti la prajit ceapa, usturoiul si ghimbirul timp de 5 minute in uleiul incins .

Adaugati bucatelele de morcov si ardel si sotati impreuna 5 minute.

Adaugati condimentele amestecate si mazarea verde. Amestecati si gatiti 10 minute.

Puneti orezul, amestecati totul timp de 2 minute, varsati apa si puneti sare.

Aduceti la fierbere, acoperiti si reduceti focul. Gatiti timp de 25 – 30 minute. Verificati daca trebuie apa, amestecati si adaugati, totul depinde de tipul de orez folosit.

Luati de pe foc, descoperiti si lasati un pic sa se raceasca inainte de a servi.

Foarte bun si parfumat (atentie la cantitatea de condimente daca nu sunteti fan !).

Original Article