Retete internationale (P) Cinci beneficii dovedite științific ale consumului de apă

(P) Cinci beneficii dovedite științific ale consumului de apă

-

- Advertisment -

Corpul nostru este format din 60% apă și ne este recomandat să consumăm minimum doi litri de apă pe zi, informații pe care le învățăm încă de când suntem mici. Dar v-ați întrebat vreodată de ce este atât de importantă hidratarea și ce ne spune știința despre beneficiile acestui simplu obicei?

  1. Consumul de apă îmbunătățește performanța fizică

Dacă nu suntem bine hidratați, energia, agilitatea și condiția fizică vor avea de suferit. Deshidratarea are efecte nocive asupra corpului și chiar dacă poate părea puțin, chiar și pierderea a 2% din apa din corp poate produce pagube majore. Temperatura corpului va crește, va fi mai greu de reglat, pot apărea amețeli, concentrarea și motivația sunt reduse, iar mișcarea și funcțiile mentale pot deveni din ce în ce mai dificile. Mușchii sunt formați din 80% apă, iar o hidratare optimă ne poate ușura viața de zi cu zi, mai ales dacă exercițiile fizice sunt o parte importantă din rutina noastră. Dacă o bună parte din zi o petreci la birou, ai grijă să te ridici de pe scaun pentru o scurtă plimbare, cel puțin o dată pe oră și nu uita că un dozator de apă poate fi cel mai bun prieten!

  1. Consumul de apă ajută la prevenirea și tratarea durerilor de cap

Deshidratarea este cauza cea mai comună a durerilor de cap și a migrenelor. Studiile au demonstrat că un simplu pahar cu apă poate înlocui o pastilă cu care suntem obișnuiți să rezolvăm rapid această problemă. În cazul în care durerea de cap are alte cauze, cum ar fi cele medicale, un studiu făcut pe 18 oameni în această situație arată că apa a redus considerabil intesitatea și frecvența migrenelor.

  1. Consumul de apă ajută digestia

Constipația este o problemă foarte comună, mai ales dacă stilul de viață nu ne permite o dietă echilibrată și posibilitatea de a face mișcare zilnic. Consumul de lichide este recomandat ca parte a tratamentului împotriva acestei afecțiuni, alături de o dietă bogată în fibre. Apa minerală s-a dovedit a fi una dintre cele mai bune opțiuni în această situație care ne poate afecta nu doar starea fizică, ci și pe cea psihică.

  1. Consumul de apă ajută în tratarea mahmurelii

Alcoolul are efect diuretic și ne poate face să pierdem mai multă apă decât în mod normal, astfel instalându-se deshidratarea. Cea mai bună metodă prin care putem trata sau preveni mahmureala este să bem un pahar de apă pentru fiecare pahar de alcool sau să ne hidratăm foarte bine înainte și după ce consumăm băuturi alcoolice.

5.Consumul de apă ne ajută să slăbim

Un organism hidratat va lupta mult mai ușor cu kilogramele în plus și un minimum de doi litri de apă pe zi va crește rata metabolismului cu până la 30%. Un lucru foarte important atunci când încercăm să slăbim este momentul în care bem apă; cel mai eficient este să bem un pahar de apă cu jumătate de oră înainte de masă. În urma unui studiu făcut pe 100 de persoane, cei care au urmat această regulă au reușit să piardă în greutate cu până la 44% mai mult față de cei care au ignorat această recomandare.

Citește și următorul articol:Beneficiile rosiilor pentru sanatateOriginal Article

Latest news

(P) CITIM #delaînceput, programul de lectură pentru bebeluşi, din 1 iunie

Asociaţia Versus cu sprijinul celei mai mari comunităţi online de lectură pentru copii, grupul de Facebook, Ce le citim...

Varujan Vosganian nu înțelege de ce a fost prelungită starea de alertă: ‘Realitatea ultimelor zile n-o justifică’

Fostul ministru și parlamentar PNL, Varujan Vosganian, susține că nu înțelege de ce a fost prelungită starea de alertă....

Medicii avertizează: ‘Cireșele, pepenii și strugurii sunt bombă pentru siluetă’

E sezonul cireșelor, mulți dintre noi le preferăm, însă medicii trag un semnal de alarmă cu privire la cantitatea...

România a utilizat 2,7 miliarde lei din fonduri europene pentru dotarea spitalelor

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene anunţă, luni, că a asigurat, în perioada 15 mai 2020 - 15 mai 2021,...
- Advertisement -

Firmele care nu respectă măsurile anti-Covid-19 vor fi SUSPENDATE

Plenul Senatului a adoptat tacit, luni, proiectul de lege al Guvernului care prevede suspendarea succesivă pentru 15 şi, respectiv,...

OMS, semnal de alarmă: Covid-19 se răspândește mult mai rapid decât distribuirea vaccinurilor

Răspândirea Covid-19 la nivel global este mai rapidă decât distribuirea vaccinurilor, au declarat luni oficiali ai Organizaţiei Mondiale a...

Must read

(P) CITIM #delaînceput, programul de lectură pentru bebeluşi, din 1 iunie

Asociaţia Versus cu sprijinul celei mai mari comunităţi online...
- Advertisement -

You might also likeRELATED
Recommended to you

%d blogeri au apreciat: