Retete internationale Paste umplute cu patru branzeturi

Paste umplute cu patru branzeturi

-

- Advertisment -

De cum am vazut prima data aceasta reteta la Alex, am fost foarte incantata, in primul rand de poze. Am citit reteta si am stiu ca daca o pregatesc, ai mei o sa fie foarte incantati si chiar asa a si fost. Eu le-am facut intr-o forma de 23 cm, insa ar fi mai indicata una de 20, chiar 18 cm, ca sa stea cat mai apropiate pastele. La amestecul de branzeturi voi le alegeti care va plac mai mult, nu este neaparat nevoie sa le folositi pe aceleasi ca si mine. Dar merita pregatita aceasta reteta de paste, mai ales daca sunteti consumatori de paste!

INGREDIENTE

      • 300 gr paste paccheri giganti
      • 200 gr ricotta
      • 100 gr crema de branza
      • 350 gr cas de oaie
      • 150 gr mozzarella
      • 2 oua
      • sare
      • piper
      • oregano
      • 4-5 crengute patrunjel verde

Pentru sosul de rosii:

  • 300 gr rosii decojite la conserva
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper
  • oregano
  • 1 lingura ulei de masline
  • 150 gr mozzarella

Portii: 6 Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste umplute cu patru branzeturi:

Intr-o cratita puneti apa cu sare, o transferati pe foc.
Cand apa incepe sa clocoteasca, dati drumul pastelor si le fierbeti circa 5 minute. Ele trebuiesc fierte doar putin, nu de tot.
Le rasturnati intr-o sita si le lasati sa se racoreasca.
Pregatiti si sosul de rosii, ca sa se raceasca.
Rosiile decojite le puneti in blender si le faceti pasta.
Usturoiul curatat il tocati marunt.
Intr-o cratita puneti uleiul la incins, adaugati usturoiul.
Il innabusiti la foc mic circa 1 minut, adaugati pasta de rosii, sare, piper si oregano.
Amesecati bine, lasati sa fiarba la foc potrivit 5 minute.
Il dati deoparte cand este gata.
Casul si mozzarella le dati pe razatoarea mare.
Le puneti intr-un bol, adaugati ouale, crema de branza si ricotta.
Mixati bine, apoi presarati sare, piper si oregano.
Patrunjelul verde il tocati marunt, il incoporati peste branzeturi.
Tapetati o tava de 20 cm cu hartie de copt.
Puneti jumatate din sosul de rosii pe fundul tavii.
Asezati pastele una langa alta.
Umplutura o puneti intr-un pos cu varf mai larg, umpleti pastele una cate una.
Deasupra puneti restul de sos de rosii, cu o lingurita.
Dati pe razatoarea mare cele 150 gr de mozzarella, o presarati deasupra.
Acoperiti tava cu folie alimentara.
Dati pastele in cuptorul incins, la 180 de grade.
Primele 25-30 de minute le lasati cu folie, apoi le descoperiti si le mai lasati circa 15 minute.
Cand sunt gata, le scoateti din cuptor.
Le lasati circa 5 minute sa se racoreasca, apoi puteti servi.
Pofta buna!

Latest news

„Alături de copiii din Ucraina”. Dasha a fugit din calea bombelor rusești, iar în România a primit, de ziua ei, cel mai frumos dar:...

Nu știe niciun cuvânt în românește, însă fetița ce are prinse în părul șaten un pampon și o coroană...

Un șofer de ambulanță a plecat beat în misiune: ‘Ia-mi maşina, ia ce vrei tu! Toţi aveţi o mamă!’ / VIDEO

Scene revoltătoare la Constanța, unde un șofer de pe o ambulanță a fost prins de către polițiști în timp...

Autorizația pentru vaccinul AstraZeneca a fost retrasă de Comisia Europeană, cu aplicare din 7 mai / DOCUMENT

Comisia Europeană a retras, la cererea gigantului farmaceutic AstraZeneca, autorizația de comercializare în statele membre a vaccinului dezvoltat de...

‘A fost un moment de mare cumpănă! Nu aveam cum să dau înapoi’

Atunci când îți dorești ceva cu adevărat, nimic nu îți poate sta în cale. Cauți soluții, te informezi și...
- Advertisement -

O femeie a murit după o endoscopie, poliţiştii fac cercetări pentru malpraxis și ucidere din culpă

Femeia care se afla în stare gravă după ce, la începutul lunii aprilie, a suferit o intervenţie de endoscopie...

O zi din viața unui manager de spital privat de recuperare medicală

O zi din viața ei, fie că e Paște sau o zi oarecare, dintr-o săptămână oarecare, e ca o...

Must read

- Advertisement -

You might also likeRELATED
Recommended to you

%d blogeri au apreciat: