Cred ca sunt15 ani de cand nu am mai cumparat pateu de ficat din comert . Este foarte simplu de preparat acasa . Este si mult mai sanatos . Eu am avut de data ceasta ficat proaspat de vacuta sacrificata in gospodarie .
INGREDIENTE
- 500 gr ficat vacuta
- 150 gr unt
- 50 gr smantana
- 50 gr coniac
- 3 catei usturoi
- 1 ceapa mica rosie
- 1lingura salvie uscata maruntita fin
- 1 lingura mustar
- piper negru macinat
- sare
- castraveti murati -pentru servit
Portii: 5 Timp de preparare: sub 60 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de ficat cu salvie si piper :
- Ficatul de vacuta se lasa in apa rece ca sa iasa sangele din el .
- Schimbati apa de cate ori este nevoie pana ramne limpede .
- Se taie cubulete ficatul si se pune la prajit in doua linguri de unt .
- Se aduga ceapa taiat marunt si usturoiul taiat feliute fine .
- Nu le lasati sa se prajeasca foarte mult .
- Inainte sa trageti tigaia de pe foc adaugati coniacul si salvia .
- Lasati coniacul sa se evapore si stingeti focul .
- Cand compozitia s-a racit adugati smantana , mustarul,sare , piper si restul de unt .
- Mixati in robot pana veti obtine o pasta fina , tartinabila .
- Noua ne place sa servim pateul de ficatpe feliute subtiri de paine [ chiar si prajita ] impreuna cu castraveti murati .
- Pofta buna !!!!