Pe cât de mult ne-am dori să comandăm pizza preferată în această perioadă, cel mai sigur este să o preparăm acasă. În felul acesta evităm riscul de a ne infecta cu noul coronavirus, pe care-l putem contacta în urma atingerii ambalajelor de exemplu, peste care ştim că virusul poate supravieţui o perioadă lungă de timp. Iată o variantă delicioasă şi sănătoasă, în care blatul de pizza este făcut din broccoli.
Ingrediente
Pentru gogoaşa din broccoli ai nevoie de:
- 600g de broccoli tocat
- 90g de făină de migdale
- 25g parmezan ras
- 3 ouă
- sare şi piper
Pentru topping
- 50g parmezan ras
- 300g roşii cherry
- 4g oregano proaspăt
- ulei de măsline extra-virgin
- busuioc proaspăt
Mod de preparare
Pentru a face aluatul este nevoie ca bucăţile de broccoli să fie tocate mprunt şi puse într-un bol de mari dimensiuni. Adaugă făina de migdale, parmezanul, ouăle, sarea şi piperul şi amestecă ingredientele. Pune cuptorul la încălzit la 200 de grade. Întinde aluatul de pizza, apoi bagă-l la cuptor timp de 17-20 de minute până se formează o crustă. Adaugă peste această crustă parmezanul, roşiile cherry şi oregano şi stropeşte cu ulei de măsline, apoi bagă pizza la loc în cuptor timp de 15-20 de minute până se rumeneşte. Adaugă mozzarella şi busuioc proaspăt înainte de servire.
Valori nutriţionale
Blatul
- 201 calorii
- 16g grăsime
- 6g carbohidraţi
- 11g proteine
- 1g zahăr
Toppingul
- 256 calorii
- 18g grăsime
- 5g carbohidraţi
- 19g proteine
- 3g zahăr