Placinte rasucite cu branza, cascaval si marar

0
12

Placintele mele de astazi au un aluat tare pufos. Aluatul cu lapte este minunat, merge de minune atat la placinte cat si la paine sau chifle.
"retete pentru mese in familie"

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 620 gr faina alba 000
  • 1 lingurita sare
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 2 linguri zahar
  • 250 ml lapte
  • 1 ou
  • 50 gr unt moale
  • In plus:
  • 200 ml apa+40 gr faina alba
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr cascaval dat pe razatoarea cu gauri mari
  • 200 gr branza de oaie sarata
  • 1 legatura marar
  • Pentru uns: 1 ou

Portii: 13 Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte rasucite cu branza, cascaval si marar:

Pentru inceput se amesteca cu telul cele 40 gr fraina cu 200 ml apa rece pana faina se desface. Se pune amestecul intr-o craticioara, se amesteca constat si se lasa pe foc pana incepe sa se ingroasa amestecul si se aseamana cu un sos bechamel. Se acopera cu folie alimentara, se da la frigider sa se raceasca.

In bolul mixerului se pun ingredientele uscate si se amesteca. Se adauga laptele caldut, oul batut ca pentru omleta, se porneste mixerul la viteza mica si se porneste. Se lasa sa-si faca treaba 2-3 minute. Se adauga sosul gros facut anterior(se scoate de la frigider sa ajunga la temperatura camerei), se porneste mixerul la vitexa medie si se lasa sa framante aluatul. Dupa 5 minute se adauga untul moale si se continua framantarea pana aluatul incepe sa se desprinda de pe peretii vasului, 10-15 minute.

*In reteta dupa care m-am inspirat pentru aluat scria 580 gr faina. Eu a trebuit sa mai complectez cu 2 linguri de faina pentru ca aluatul sa se lege si sa se desprinda de pe peretii vasului.

Se acopera vasul cu folie alimentara si se lasa la loc caldut la dospit 30 minute.

Se intinde aluatul pe masa usor unsa cu ulei intr-un tringhi. Branza de oaie zdrobita sau data pe razatoare se amesteca cu mararul taiat fin. Se pune branza peste aluat, iar deasupra se rade cascavalul. Se pliaza aluatul pe lungime. Se aduce cealalta parte peste aluat obtinand astfel un fel de rulou plat. Se taie ruloul pe latime, in fasii groase de 2-3 cm. Se rasuceste fiecare fasie de aluat si se pune in tava cu hartie de copt. Se acopera tava cu folie si se lasa placintele rasucite la dospit 20 minte. Se ung cu ou batut, neaparat oul sa fie la temperatura camerei, se da tava la cuptorul incins la 170-175 grade pentru 20 minute. Calde sau reci sunt la fel de bune si pufoase. Sa va fie de folos!!!