Retete internationale Prune cu miere și lavandă

Prune cu miere și lavandă

-

- Advertisment -

* rețete de vară

INGREDIENTE

  • 3/4 cana lapte degresat incalzit,
  • 3/4 lingurita muguri proaspeti de levantica/3 linguri de sirop de levănțică ( în cazul meu),
  • 2 galbenusuri,
  • 2 linguri miere,
  • 1 lingurita amidon de porumb,
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie,
  • prune

Portii: 4 Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prune cu miere și lavandă:

Punem mugurii de levantica in laptele cald, acoperim si lasam cca 30 de minute; strecuram. (Eu am folosit sirop de levantica si am pus 3 linguri de sirop, am amestecat si am trecut la pasul urmator al retetei). Amestecam galbenusurile cu mierea si mai apoi cu amidonul, folosind un tel in forma de para. Punem laptele din nou la fiert; fierbinte il turnam peste amestecul cu galbenus, treptat. Amestecam.

Cand se ingroasa il dam la rece cca o ora, adaugand si vanilia. Eu am mai pus amestecul putin pe foc si am amestecat pana s-a ingrosat ca o budinca, apoi l-am dat la rece.

Feliem cateva prune. Ale mele, fiind mici, le-am taiat in jumatate. Turnam intr-o tava crema, punem deasupra feliile de prune, presaram putin zahar (2 linguri) si dam la cuptor cam 7 minute, cat sa se caramelizeze zaharul.

Articolul precedentOmletă cu dovlecel
Articolul următorGem de mure

Latest news

Mancarica de pastai, cu ciolan afumat

Curățăm ceapa, usturoiul, ardeii și roșiile și le spălăm bine cu apă rece. Observație1: Dacă avem ciolan cu...

Tort cu zmeura si mascarpone

Am folosit un inel de tort reglabil, l-am fixat la 18 cm, am pus folie acetata pe marginea inelului....

Bouyoudi – mancare geceasca de rosii

Mai intai punem un vas cu apa la fiert. Oparim apoi rosiile timp de 2-3 minute si le decojim....

Coaste la cuptor

Se amesteca condimentele si se presara peste coaste ,masand usor.Se pun in...
- Advertisement -

Relația maestru – discipol în dezvoltarea personală – Emisiune Business Philosophy

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, care va avea loc miercuri, 7 iulie, de la ora 18:00, îi va avea ca invitați special pe Paul Georgescu, campion mondial la înot în ape înghețate, deținător a numeroase recorduri în ape libere și pe Anton Zamfir, poloist la Barcelona International Water Polo Academy, component al primei ștafete românești care a traversat Canalul Mânecii și participant la Finala OceanMan. Cei doi vor vorbi în cadrul emisiunii moderate de Romeo Chiriac despre acțiunile la care au participat împreună și despre relația maestru – discipol în dezvoltarea personală, informează Revista Sport Magazin. În august 2019, o ștafetă românească condusă din Paul Georgescu a reușit o premieră istorică pentru înotul în ape deschise românesc, traversarea înot a Canalului Mânecii. Ștafeta alcătuită din Ana Nanău (12 ani), Andreea Albu (13 ani), Alice Perjoiu (16 ani) si Anton Zamfir (16 ani) a traversat înot Canalul Mânecii după 10 ore și 25 de minute de efort. Paul Georgescu ..

4 Aspecte care recomandă Pikandy ca fiind alegerea ideală în materie de pizza

Dată fiind popularitatea pe care pizza a câștigat-o de-a lungul timpului, nu ar trebui să ne mire deloc faptul că astăzi există o mulțime de restaurante care o prepară și totodată care oferă și serviciul de livrare pizza. Prin urmare, atunci când îți vei dori să comanzi o pizza de pe internet, cel mai probabil numărul mare de opțiuni te va copleși fără dar sau poate. Și totuși, va trebui să iei într-un final o decizie, indiferent că vei avea sau nu garanția unei alegeri inspirate. De aceea, în acest articol îți vom oferi o recomandare ce te va ajuta să mergi la sigur. Mai exact, dacă locuiești în Bragadiru și ai nevoie de un serviciu de livrare pizza Bragadiru fără reproș, atunci ar trebui să alegi Pikandy! Iar în acest sens ți-am pregătit 4 aspecte care sigur te vor pune pe gânduri. Iată care sunt acestea: O mulțime de opțiuni disponibile Atunci când comanzi pizza online este foarte important să ai de unde alege. Iar asta deoarece fiecare membru al familiei va avea probabil propriil..

Must read

Mancarica de pastai, cu ciolan afumat

Curățăm ceapa, usturoiul, ardeii și roșiile și le spălăm...

Tort cu zmeura si mascarpone

Am folosit un inel de tort reglabil, l-am fixat...
- Advertisement -

You might also likeRELATED
Recommended to you

%d blogeri au apreciat: