Pui condimentat Jerk (Jamaica)

0
38

Va propun o reteta clasica jamaicana de pui picant. Puiul este marinat si prajit la gratar sau gatit la cuptor.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/08/pui-condiimentat-jerk-jamaica.html

INGREDIENTE

  • 4 copanele de pui si 6 aripioare

Pentru marinata de condimente jerk:

  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet de vin
  • 1 lingura zeama de lime (lamaie verde)
  • 2 lingurite de pudra de ceapa
  • 1 lingura de zahar de trestie
  • 2 prafuri de cuisoare
  • nucsoara rasa
  • 1 lingurita de pudra de ghimbir
  • 1 lingurita de paprika afumata
  • 1 lingurita de pudra de usturoi sau 1 bun catel zdrobit
  • boia iute de ardei/piment dupa gust
  • 1 lingurita rasa de scortisoara
  • cimbru uscat
  • sare, piper

Portii: 4 Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui condimentat Jerk (Jamaica):

Pregatiti marinata amestecand toate ingredientele intr-un castron.

Ungeti bine carnea de pui cu marinata si puneti-o intr-un vas pentru cuptor.

Acoperiti cu film alimentar si dati la rece 2-3 ore sau lasati o noapte.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Indepartati filmul si dati la cuptor timp de 20 de minute.

Intoarceti carnea si coaceti inca 15 minute la 200°C de data aceasta .

Este gata!

Serviti cu salata, cartofi prajiti etc.

Baiatului meu i-a placut foarte mult.