Retete internationale Rosiile cu tugui – e cazul sa ne ferim...

Rosiile cu tugui – e cazul sa ne ferim de ele?

-

- Advertisment -

Toata lumea sfatuieste sa te feresti de rosiile cu tugui. Dar de ce? Ce au acestea deosebit si ce le face de evitat? In plus, ar trebui sa ne ferim de toate rosiile cu tugui? Aflati mai jos de ce trebuie sa tineti cont.

In Romania, singurul soi de rosii crescut si vandut, care are acel tugui caracteristic este un soi bulgaresc, numit Prekos, potrivit Dr. ing. Costel Vanatorul, de la Statiunea de Cercetare si Dezvoltare pentru Legumicultura Buzau, citat de agrointel.ro.
Cu toate acestea, nu toate rosiile pe care le gasim in piete apartin acestui soi, ci o buna parte sunt rosii ce au fost fortate sa se dezvolte, pentru a ajunge mai repede pe tarabe.
In cazul rosiilor Prekos, desi au aceasta caracteristica, motul rosiei nu este la fel de pronuntat ca in cazul multora dintre tomatele ce se gasesc in piata, ci este mult mai subtil.
Cum diferentiezi rosiile cu tugui genetic de cele pe care ar trebui sa le eviti

Rosiile cu tugui – caracteristica genetica sau dovada stimularii plantei

Nu doar tuguiul este o caracteristica a stimularii rosiilor sa se coaca mai rapid. In urma analizelor, aceeasi sursa citata a mentionat ca, daca tai fructul in sectiune, iar spatiul in care ar fi trebuit sa gasesti seminte este mai degraba gol si are o consistenta gelatinoasa, verde, acel fruct a fost fortat sa se dezvolte timpuriu. O alta caracteristica a rosiilor fortate sa se dezvolte natural este un contur lemnos, de culoare alba, in interiorul pulpei.

In concluzie, e cazul sa ne ferim de rosiile cu tugui? Cu tugui sau fara, ideal este sa cumparam din surse sigure, de la producatori despre care stim ca nu folosesc stimulatori pentru cresterea lor. Alternativ, cat timp cumparam rosiile incepand cu 10 iunie, pana toamna tarziu, avem mai multe sanse de a consuma legume crescute natural.

Citeste mai departe pe: agrointel.ro

Citeste si:

Cum congelezi fructele pentru iarna

Cum repari maioneza de casa taiata

5 greseli pe care le faci in bucatarie (si cum sa le eviti)

Citește și următorul articol:5 trucuri pentru slabit sanatos, fara infometareOriginal Article

Latest news

Mancarica de pastai, cu ciolan afumat

Curățăm ceapa, usturoiul, ardeii și roșiile și le spălăm bine cu apă rece. Observație1: Dacă avem ciolan cu...

Tort cu zmeura si mascarpone

Am folosit un inel de tort reglabil, l-am fixat la 18 cm, am pus folie acetata pe marginea inelului....

Bouyoudi – mancare geceasca de rosii

Mai intai punem un vas cu apa la fiert. Oparim apoi rosiile timp de 2-3 minute si le decojim....

Coaste la cuptor

Se amesteca condimentele si se presara peste coaste ,masand usor.Se pun in...
- Advertisement -

Relația maestru – discipol în dezvoltarea personală – Emisiune Business Philosophy

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, care va avea loc miercuri, 7 iulie, de la ora 18:00, îi va avea ca invitați special pe Paul Georgescu, campion mondial la înot în ape înghețate, deținător a numeroase recorduri în ape libere și pe Anton Zamfir, poloist la Barcelona International Water Polo Academy, component al primei ștafete românești care a traversat Canalul Mânecii și participant la Finala OceanMan. Cei doi vor vorbi în cadrul emisiunii moderate de Romeo Chiriac despre acțiunile la care au participat împreună și despre relația maestru – discipol în dezvoltarea personală, informează Revista Sport Magazin. În august 2019, o ștafetă românească condusă din Paul Georgescu a reușit o premieră istorică pentru înotul în ape deschise românesc, traversarea înot a Canalului Mânecii. Ștafeta alcătuită din Ana Nanău (12 ani), Andreea Albu (13 ani), Alice Perjoiu (16 ani) si Anton Zamfir (16 ani) a traversat înot Canalul Mânecii după 10 ore și 25 de minute de efort. Paul Georgescu ..

4 Aspecte care recomandă Pikandy ca fiind alegerea ideală în materie de pizza

Dată fiind popularitatea pe care pizza a câștigat-o de-a lungul timpului, nu ar trebui să ne mire deloc faptul că astăzi există o mulțime de restaurante care o prepară și totodată care oferă și serviciul de livrare pizza. Prin urmare, atunci când îți vei dori să comanzi o pizza de pe internet, cel mai probabil numărul mare de opțiuni te va copleși fără dar sau poate. Și totuși, va trebui să iei într-un final o decizie, indiferent că vei avea sau nu garanția unei alegeri inspirate. De aceea, în acest articol îți vom oferi o recomandare ce te va ajuta să mergi la sigur. Mai exact, dacă locuiești în Bragadiru și ai nevoie de un serviciu de livrare pizza Bragadiru fără reproș, atunci ar trebui să alegi Pikandy! Iar în acest sens ți-am pregătit 4 aspecte care sigur te vor pune pe gânduri. Iată care sunt acestea: O mulțime de opțiuni disponibile Atunci când comanzi pizza online este foarte important să ai de unde alege. Iar asta deoarece fiecare membru al familiei va avea probabil propriil..

Must read

Mancarica de pastai, cu ciolan afumat

Curățăm ceapa, usturoiul, ardeii și roșiile și le spălăm...

Tort cu zmeura si mascarpone

Am folosit un inel de tort reglabil, l-am fixat...
- Advertisement -

You might also likeRELATED
Recommended to you

%d blogeri au apreciat: