Rulada cu mere

0
16

"Meniu copii"

INGREDIENTE

  • 400g aluat foietaj proaspat (2 foi)
  • 1,5 kg mere
  • 100g zahar
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1 galbenus pentru uns

Portii: 12 Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu mere:

Merele se rad pe razatoarea mare curatate de coaja sau cu coaja (eu le-am ras cu coaja ) si se pun la calit cu zaharul fara apa.

Cand se evapora toata zeama lasata de mere se pune scortisoara se mai lasa 2-3 minute.

Se da la o parte si se lasa la racit .

Aluatul, se intinde o foaie pe suprafata de lucru infainata si se netezeste putin cu sucitorul.

Jumatate din umplutura de mere se intinde uniform pe foaia de aluat si se ruleaza strans.

Se taie felii de aprox 4-5 cm.

Se pun in tava tapetata cu hartie de copt.

Se ung cu galbenus de ou si se baga in cuptorul preincalzit la 180 de grade C.

Se tin in cuptor pana se rumenesc frumos. (circa 1 ora)

Se pot pudra cu zahar pudra si scortisoara.

Pofta Buna!