Salam de biscuiti- de post

0
299

Ceva dulce. Ceva simplu . Ceva bun !!!!
,,Reteta romaneasca "

INGREDIENTE

  • 600 gr biscuiti simplii piknic
  • 100 gr pudra cacao
  • 100 gr citese confiate
  • 100 gr cuburi citrice confiate
  • 100 gr cuburi fructe diverse confiate
  • 10 caise uscate
  • 4 linguri dulceata de cirese intregi
  • 1 margarina Rama [250 gr]
  • 1 cana miez nuca
  • 1 esenta rom Jamaica
  • 1 cana apa calduta sau zeama de compot .

Portii: 3 Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti- de post :

  1. Biscuitii se sfarma bucati .
  2. Eu nu am fost atenta si ajutorul :d Mi-a sfarmat constincios biscuitii parca ar fi fost macinati . Noroc ca am mai avut un pachet in plus pe care l-am lasat bucati mai mari .
  3. Caisele uscate se pun la hidratat in putina apa calduta .
  4. Apa calduta va grabi hidratarea caiselor uscate .
  5. Miezul de nuca se opareste cu apa clocotita . Se lasa 10 minute si apoi se scurg si se taie bucati mai mici .
  6. Prin oparirea , miezul de nuca va fi mai gustos si mai putin amarui . In timp semintele si miezul de nuca pot dezvolta anumite microorganisme nedorite .
  7. Intr-un bol mare puneti biscuiti, dulceata de cirese intregi si cacao , turnati usor apa calduta .
  8. Adugati margarina si esenta de rom si amestecati . Daca este necesar si amestecul pare prea tare se mai pune putina apa .
  9. Eu nu am mai pus zahar , fructele confiate au fost suficiente de dulci .
  10. La sfarsit se incorporeaza nucile , caisele si fructele confiate .
  11. Se imparte compozitia obtinuta in 3-4 parti si se impacheteaza in folie de nailon , sub forma de batoane .
  12. Dati salamul de biscuiti la rece cateva ore .
  13. Se taie inainte servire .

Pofta buna !!!!