Sarmale rasucite – ca la rusi

0
13

De cum am vazut Reteta aceasta pe un site culinar rusesc nu am mai avut somn bun . Curiozitatea culinara mi-a fost incitata de pregatirea frunzelor de varza prin congelare si prin modul de impachetare . Sunt foarte multumita de rezultat . Reteta ruseasca prevedea si usturoi dar eu nu am folosit . In plus am pus crupe de porumb care sunt preferatele familiei in sarmale .

INGREDIENTE

  • 500 mix carne tocata vita+ porc [ de casa ]
  • 300 gr salam de casa vita + porc- taiat cubulete marunte
  • 300 gr kaizer feliat
  • 100 gr slaninuta afumata -taiata cubulete
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 500 ml bulion de rosii proaspat
  • 200 gr orez cu bob mare
  • 200 gr pasat-crupe de porumb
  • 1 pahar vin alb
  • 1 pahar apa
  • 2 cepe
  • 2 foi dafin
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingurita rasa piper
  • crengute de marar si cimbru uscat
  • sare

Portii: 4 Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale rasucite – ca la rusi :

  1. Varza se pune la congelat timp de 24 ore .
  2. Eu am desfacut frunzele ca asa prevedea reteta originala . Din practica am realizat ca se poate lucra a doua zi frumos cu ea dupa ce se decongeleaza .
  3. A doua zi dupa decongelare aveti frunze flexibile si moi cu care se poate lucra foarte bine .
  4. Indepartati nervurile prea proieminente ale frunzei de varza .
  5. Impartiti frunza in doua daca este prea mare .
  6. Spalati crupele de porumb din mai multe ape pana indepartati partea albiciosa si ramne doar cea galbena .
  7. Puneti la infoiat in apa cateva ore orezul si pasatul .
  8. Caliti ceapa , slaninuta ,salamulin ulei si adugati la calire si orezul .
  9. Cand orezul devine sticlos se pune si carnea tocata si boiaua .
  10. Amestecati , sarati,piparati .Daca amestecul va pare prea uscat puneti putin bulion .
  11. Eu mereu gust compozitia pentru sarmale , asa ca mai sarez daca este nevoie .
  12. Dupa ce amestecul de sarmale s-a racit se pune cu o lingura pe lungimea frunzei , se ruleaza si apoi se rasuceste ca si o spirala .
  13. Fara frica!!! Sarmalele nu se vor desface . In plus se lucreaza mult mai repede decat impachetatul clasic .
  14. Intr-un vas ceramic [eu am folosit vasul grecesc gaastra ] am pus pe fund marar,foi de dafin si cimbru uscat .
  15. Se aseaza sarmalele rasucite in vas. Deasupra se pune feliile de kaizer .
  16. Se toarna deasupra sarmalelor apa indoita cu vin si bulionul proaspat de rosii .Sarati usor .
  17. Am pus vasul acoperit la cuptor , acoperit,timp de o ora . Apoi am luat capacul si am mai lasat inca 30 minute sa se rumeneasca .
  18. Nu am mai pus ulei suplimentar pe sarmale pentru ca a fost eliberata grasime de kaizerul ce s-a copt .
  19. La fel nici sare nu amai fost , prea multa nevoie . Bulionul si kaizerul erau sarate