Sos PESTO

0
26

Intrucat tufele de busuioc alimentar din gradina au fost extrem de bogate am decis ca, pe langa nelipsitul busuioc uscat, sa pregatesc si acest sos delicios care se poate folosi la diverse preparate precum cele cu paste, fripturi, bruschete etc.

INGREDIENTE

  • 3-4 maini cu frunze proaspete de busuioc
  • 50 g seminte de pin
  • 80 g branza Grana Panado rasa
  • 50 g parmezan ras
  • 2 catei de usturoi
  • cca 100 ml ulei de masline extravirgin
  • sare de mare
  • mix de piper macinat

Portii: 1 Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos PESTO:

Ingredientele se pun in blender si se mixeaza pana obtinem o pasta omogena usor fluida.

Sarea si piperul se pun la final pentru a potrivi gustul asa cum place fiecaruia.

Cantitatea de ulei de masline se poate suplimenta in functie de cantitatea de busuioc si de cat de fluid dorim sosul.

Sosul pesto obtinut se poate folosi imediat sau se portioneaza in borcanase mici pe care le capsam si le depozitam in congelator pentru cca 2-3 luni.