Tarta cu dovleac si lapte condesat

0
44

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 1 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 250-300 g faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri lapte
  • Umplutura
  • 1 kg dovleac curatat de coaja si seminte
  • 100 g zahar green sugar
  • 150 ml lapte condesat
  • 1 var cutit scortisoara
  • 1 varf cutit ghimbir
  • 1 varf cutit nucsoara
  • zahar pudra

Portii: 10 Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovleac si lapte condesat:

Umplutura-dovleacul curata si taiat cubulete punem intr-o oala cu apa cat sa acopere si punem la fiert impreuna cu zaharul,dupa ce este fiert il scurgem bine de apa si il pisam cu pisatorul de cartofi,

Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care amestecam cu laptele condesat si condimente dupa gust.

Aluat-intr-un bol amestecam unutl cu oul si laptele,adaugam zaharul si condimentele amestecam continuu pana ce se omogenizeaza adaugand treptat faina si un praf de sare,pana ce rezulta un aluat omogen si nelipicios.

Lasam sa se odihneasca 30 min la frigider,Intindem aluatul pe masa infainata adaugam in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.

Din aluatul ramas lam intins in foaie subtire l-am uns cu unt si pudrat cu scortisoara si la rulat cat mai strans,am taie felii de cca 1 cm grosime si am adaugat deasupra,am uns cu galbenus de ou batut.

Intepam cu furculita si adaugam umplutura,dam tava la cuptorul incalzit cca 30-40 min pana ce se rumeneste frumos marginea.