Retete internationale Tarta cu ton si cartofi

Tarta cu ton si cartofi

-

- Advertisment -

Cat de mult va plac tartele sarate? La noi in casa sunt foarte apreciate si le pregatesc destul de des, cu diverse ingrediente, de cele mai multe ori cu ce am prin frigider si camara. Cele cu peste le prefera ai mei, pentru ca ei sunt consumatori de peste. De aceasta data am ales sa fac umplutura din cartofi si ton, iar rezultatul a fost foarte, foarte bun. Puteti folosi si alt peste, eu am avut mai multe conserve cu ton si pe aceasta l-am pus in tarta. Mai aveam si 4 sardine intr-o cutie in frigider si le-am pus si pe acestea, doar ca sa scap de ele, dar voi folositi ce va place.

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 100 gr unt
    • 1 ou
    • 200 gr faina
    • 2 linguri lapte
    • sare

    Umplutura:

    • 3 cartofi potriviti
    • 1 lingura parmezan
    • 150 gr ton in sos tomat
    • 150 gr ton in suc propriu
    • 150 gr cascaval
    • 1/2 legatura marar verde
    • sare
    • piper
    • 1/2 lingurita busuioc uscat
    • 5 rosii cherry

Portii: 6 Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ton si cartofi:

Aluatul: Intr-un vas puneti untul rece taiat cubulete, oul si sarea. Amestecati cu mana, incepeti si incorporati faina, treptat. Puneti laptele si framantati pana obtineti un aluat omogen. Pregatiti o tava dreptunghiulara de tarta. Intindeti aluatul intr-o foaie potrivit sa subtire. O asezati in tava, o lipiti bine si pe margini, iar daca este surplus peste tava, il taiati. Il intepati cu fruculita din loc in loc, il dati la frigider. Umplutura: Cartofii curatati si taiati in cuburi, ii fierbeti in apa cu sare. Cand sunt bine patrunsi, ii scurgeti de apa, ii pasati cu furculita si ii lasati sa se racoreasca. Mararul il tocati marunt, il incorporati peste cartofii reci. Adaugati parmezanul si busuiocul. Desfaceti cutiile cu ton, cel in suc propriu il scurgeti de lichid. Cascavalul il dati pe razatoarea cu ochiuri mari. Scoateti tava cu aluat din frigider. Puneti umplutura de cartofi, o nivelati, presarati putin cascaval ras. Puneti tonul simplu, apoi cel in sos tomat. Deasupra presarati restul de cascaval ras peste tot, apoi asezati jumatati de rochii cherry. Introduceti tava in cuptorul incins, la 180 de grade. Lasati tarta pana se rumeneste frumos deasupra si este coapta si crusta. Cand este gata, o scoateti din cuptor si o lasati putin sa racoreasca. Se poate servi calda dar si rece. Pofta buna!

Latest news

(P) Descoperă avantajele consumului de vin cu ajutorul celor de la Totalwine.ro!

De-a lungul secolelor, s-au preparat mii de băuturi alcoolice, fiind obținute prin diverse procedee sau din diverse ingrediente, precum...

Medicul Adrian Marinescu SE OPUNE vaccinării obligatorii: Ar putea avea efect de bumerang

Medicul infecționist Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balș, se opune vaccinării obligatorii, teorie vehiculată din ce în ce...

Oamenii de știință din Israel insistă cu ivermectina: tratamentul Covid-19 ar putea costa sub 1 dolar / zi (STUDIU)

Oamenii de știință din Israel susțin că tratarea Covid-19 ar putea costa sub 1 dolar / zi. Un studiu...

Joe Biden vorbește despre o problemă de care se lovește și SRI în România

Președintele american Joe Biden a lansat recent o notă menită să consolideze eforturile de protejare a infrastructurii critice împotriva...
- Advertisement -

OFICIAL | 233 de cazuri noi de COVID-19 și 5 decese în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 3 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.083.711 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

ULTIMĂ ORĂ Mega Image RETRAGE noi loturi de înghețată din cauza EXCESULUI de oxid de etilenă

Rețeaua comercială Mega Image retrage mai multe loturi de înghețată Milka și KitKat, din cauza utilizării peste limitele legale...

Must read

(P) Descoperă avantajele consumului de vin cu ajutorul celor de la Totalwine.ro!

De-a lungul secolelor, s-au preparat mii de băuturi alcoolice,...

Medicul Adrian Marinescu SE OPUNE vaccinării obligatorii: Ar putea avea efect de bumerang

Medicul infecționist Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balș,...
- Advertisement -

You might also likeRELATED
Recommended to you

%d blogeri au apreciat: