Tartă de ciocolată albă cu zmeură

0
78

Tartă de ciocolată albă cu zmeură. Un deliciu care nu ar trebui să lipsească de pe masă la nicio sărbătoare.

Tartă de ciocolată albă cu zmeură. Crustă

250 gr. – biscuiți 80 gr. – unt topit

UMPLUTURĂ:

360 g ciocolată albă 200 g smântână dulce 23% 50 g lapte 25 g unt

Decor

300 gr. – zmeură proaspătă Frunze de mentă Mod de preparare:

  • Încinge cuptorul la 180 de grade C și tapetează cu hârtie de copt o tavă rotundă detașabilă.
  • Sfărâmă biscuiții într-un blender și adaugă untul topit, mixează până biscuiții se vor sfărâma complet, iar cele două ingrediente se vor combina până când vei obține o textură ca cea a nisipului ud. Pune amestecul tava tapetată, presează-l bine și bagă-l în cuptorul încălzit pentru 10 minute.
  • Toarnă smântâna, laptele și untul într-o cratiță mică și pune-o la foc mediu. Las-o să stea până se topește untul și ajunge la punctul de fierbere.
  • Între timp mărunțește ciocolata și pune-o într-un bol încăpător. Toarnă amestecul de smântână, lapte și unt peste ciocolata mărunțită și las-o să stea circa 3 minute.
  • După câteva minute, amestecă compoziția cu telul până obții un sos gros. Toarnă compoziția obținută peste crusta de biscuiți și las-o să se răcească. După ce s-a răcit pune-o la frigider pentru cel puțin 6 ore sau peste noapte.
  • Scoate tarta din frigider, acoper-o cu zmeură și decoreaz-o cu frunze de mentă.

Mod de preparare:

  • Încinge cuptorul la 180 de grade C și tapetează cu hârtie de copt o tavă rotundă detașabilă.
  • Sfărâmă biscuiții într-un blender și adaugă untul topit, mixează până biscuiții se vor sfărâma complet, iar cele două ingrediente se vor combina până când vei obține o textură ca cea a nisipului ud. Pune amestecul tava tapetată, presează-l bine și bagă-l în cuptorul încălzit pentru 10 minute.
  • Toarnă smântâna, laptele și untul într-o cratiță mică și pune-o la foc mediu. Las-o să stea până se topește untul și ajunge la punctul de fierbere.
  • Între timp mărunțește ciocolata și pune-o într-un bol încăpător. Toarnă amestecul de smântână, lapte și unt peste ciocolata mărunțită și las-o să stea circa 3 minute.
  • După câteva minute, amestecă compoziția cu telul până obții un sos gros. Toarnă compoziția obținută peste crusta de biscuiți și las-o să se răcească. După ce s-a răcit pune-o la frigider pentru cel puțin 6 ore sau peste noapte.
  • Scoate tarta din frigider, acoper-o cu zmeură și decoreaz-o cu frunze de mentă.