Tocanita de pui si ciolan afumat

0
69

In incercarea de a multumi cei doi nepoti am inventat aceasta tocana. :)))
A iesit nemaipomenit de buna, peste asteptari.
"Meniu copii"

INGREDIENTE

  • 400g carne de pui
  • 400g ciolan afumat
  • 4 cepe
  • 3 ardei capia
  • 3 ardei verzi
  • 3 cartofi
  • 1 legatura marar
  • 200g rosii taiate in bulion
  • 3 linguri pasta de tomate
  • vegeta
  • boia afumata
  • piper
  • sare

Portii: 6 Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui si ciolan afumat:

Carnea de pui este de la cateva tacamuri de pui fierte separat si indepartate oasele.

Ciolanul se taie bucati mai mici.

Cartofii se curata si se taie cuburi.

Ardeiul se curata, se spala si se taie bucati.

Ceapa se curata si se toaca mai mare.

Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa si se caleste 3-4 minute.

Se pun bucatile de ciolan, vegeta, piper, boia afumata si se mai caleste 3-4 minute.

Se pune apa si se fierbe 25-30 minute.

Se pun si ardeii si se mai fierbe 10 minute.

Se pune carnea de pui si cartofii, se completeaza cu apa si se mai fierbe 15-20 minute.

Se pun rosiile taiate si pasta de bulion, se amesteca bine si se fierbe 5 minute.

Se pune si mararul tocat marunt si se amesteca.

Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute, sa scada si sa prinda culoare.

Spre sfarsit se amesteca si se potriveste de gust cu sare si piper.

Pofta Buna!