Tort Buturuga de Craciun

0
70

Un tort delicios! "Bunatati prntru Ccraciun"

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina

Ingrediente crema alba:

  • 100 ml frisca lichida indulcita
  • 100 g ciocolata alba

Ingrediente crema de ciocolata:

  • 100 ml frisca lichida indulcita
  • 70 g finetti sau alta crema de ciocolata
  • 1 lingura de cacao

+ nuca de cocos pentru ornat si diverse ornamente Portii: 6 Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Buturuga de Craciun:

Mixam albusurile spuma cu zaharul.

Peste albusuri adaugam galbenusurile, apoi faina si incorporam usor cu o paleta.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem 15 minute la 180 de grade la cuptorul preincalzit.

Umezim bine un prosop de bucatarie si rasturnam rulada pe el. Rulam cu prosopul si lasam la racit.

Mixam frisca lichida. In jumatate din frisca adaugam ciocolata alba topita, iar in cealalta jumatate adaugam crema de ciocolata si cacao.

Ungem rulada cu crema de ciocolata alba, rulam si taiem capetele astfel incat sa ii dam forma unei buturugi. Acoperim cu crema de ciocolata maro si cu o furculita trasam dungi pe toata suprafata ruladei.

Presaram nuca de cocos si adaugam ornamente dupa preferinta. Pofta buna!