Retete internationale Tort cu creme de ciocolata si clementine

Tort cu creme de ciocolata si clementine

-

- Advertisment -

Îmi place să combin în același tort toate gusturile specifice deserturilor, adică: dulce, amărui și acrișor, pentru a împăcă pe toată lumea.
Așa am procedat și la acest tort unde ingredientul de bază a fost frișca Montare d'oro.
Am folosit ciocolată albă, ciocolată amăruie și clementine la creme, iar blatul este unul atât de pufos de zici că e burete.
Și este un tort preparat special pentru o aniversare frumoasă.
Mâine aduc și secțiunea, că fără secțiune parcă nu este rețeta completă.

INGREDIENTE

  • Pentru blat( formă de 25 cm diametrul):
  • 8 ouă medii
  • 8 linguri zahăr( 200 g)
  • 7 linguri ulei( 25 ml)
  • 3 linguri pudră de roșcove( 35 g)
  • 6 linguri făină( 150 g)
  • 1 praf de sare
  • Pentru sirop:
  • 400 ml apă
  • 2 linguri zahăr
  • 38 ml esență de rom
  • Pentru crema de ciocolată amăruie:
  • 300 gr ciocolată amăruie
  • 400 ml frișcă Montare d'oro
  • 250 gr mascarpone
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema de ciocolată albă:
  • 400 gr ciocolată albă
  • 350 ml frișcă Montare d'oro
  • 250 gr mascarpone
  • 30 ml esență de lămâie
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema de clementine:
  • 250 ml sirop proaspăt de clementine
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri zahăr
  • 250 gr frișcă Montare d'oro
  • 250 gr mascarpone
  • 1 praf de sare
  • Pentru decor:
  • kiwi
  • clementine
  • semințe de rodie
  • physalis

Portii: 16 Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu creme de ciocolata si clementine:

Pregătim blatul de tort.

Pornim cuptorul la 180 de grade.

Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm puțină sare peste ele.

Mixăm albușurile până devin spumoase, apoi, adăugăm, treptat, zahărul și mixăm în continuare până obținem o bezea fermă care rămâne fixată pe pereții vasului.

Gălbenușurile le frecăm bine cu praful de sare, apoi cu uleiul până se omogenizează.

Le încorporăm ușor în bezea, folosind o spatulă.

Cernem făina împreună cu pudra de roșcove și încorporăm, treptat, amestecul rezultat, în compoziție.

Tapetăm baza formei de tort cu hârtie de copt, apoi ungem și hârtia și pereții laterali cu puțin ulei.

Presărăm făină peste pereții laterali și turnăm compoziția pentru blat de în interiorul formei.

O nivelăm uniform și dăm forma de copt la cuptor, pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.

Facem și testul cu scobitoarea, ca să fim siguri că este bine copt blatul.

Lăsăm, apoi, blatul de tort să se tempereze în formă, 10 minute, apoi desprindem inelul formei și răsturnăm blatul invers pe platou, pentru a se uniformiza.

De cele mai multe ori deasupra se formează mici denivelări pentru că pe alocuri mai rămân bule de aer care se sparg după coacere.

De aceea este bine ca partea de deasupra blatului să o folosim la baza tortului, iar pe cea de jos, deasupra, fiind mai uniformă.

Pentru sirop, fierbem apa cu zahărul până la topirea acestuia, apoi stingem focul și adăugăm esența.

Pentru crema de ciocolată amăruie, ăncălzim frișca lichidă, până aproape de puntul de fierbere.

Stingem focul și adăugăm ciocolata ruptă.

Amestecăm până aceasta se topește și se omogenizează compoziția.

Dăm crema la rece, apoi o mixăm pentru a deveni aeratăși încorporăm mascarponele în ea.

Adăugăm și un praf de sare, pentru accentuarea gustului.

La fel procedăm și cu crema de ciocolată albă, în care vom adăuga și esență de lămâie.

Pentru crema de clementine, amestecăm siropul de clementine cu amidonul și zahărul și fierbem compoziția până se îngroașă ca o budincă.

O lăsăm să se răcească, apoi încorporăm în ea mascarponele și frișca bătută.

Adăugăm și aici un praf de sare pentru intensificarea gustului. Această cremă este ușor acrișoară.

Asamblăm tortul.

Secționăm blatul de tort în două și însiropăm ambele pârți, mai mult pe margini.

Peste partea de la baza tortului întindem 2/3 din crema de ciocolată albă, apoi crema de ciocolată neagră și la final crema de clementine.

Încercuim tortul cu inelul detașabil al formei, pentru a nu se deforma.

Dăm tortul la rece pentru cel puțin 2 ore să se așeze frumos straturile și să capete cremele fermitate.

Apoi, scoatem inelul detașabil și îmbrăcăm tortul cu crema de ciocolată albă, oprită, apoi îl decorăm cu felii de kiwi, de clementine, cu semințe de rodie și fructe physalis.

Frumos și delicios, sper să vă inspire și să vă fie de folos!

Latest news

(P) Descoperă avantajele consumului de vin cu ajutorul celor de la Totalwine.ro!

De-a lungul secolelor, s-au preparat mii de băuturi alcoolice, fiind obținute prin diverse procedee sau din diverse ingrediente, precum...

Medicul Adrian Marinescu SE OPUNE vaccinării obligatorii: Ar putea avea efect de bumerang

Medicul infecționist Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balș, se opune vaccinării obligatorii, teorie vehiculată din ce în ce...

Oamenii de știință din Israel insistă cu ivermectina: tratamentul Covid-19 ar putea costa sub 1 dolar / zi (STUDIU)

Oamenii de știință din Israel susțin că tratarea Covid-19 ar putea costa sub 1 dolar / zi. Un studiu...

Joe Biden vorbește despre o problemă de care se lovește și SRI în România

Președintele american Joe Biden a lansat recent o notă menită să consolideze eforturile de protejare a infrastructurii critice împotriva...
- Advertisement -

OFICIAL | 233 de cazuri noi de COVID-19 și 5 decese în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 3 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.083.711 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

ULTIMĂ ORĂ Mega Image RETRAGE noi loturi de înghețată din cauza EXCESULUI de oxid de etilenă

Rețeaua comercială Mega Image retrage mai multe loturi de înghețată Milka și KitKat, din cauza utilizării peste limitele legale...

Must read

(P) Descoperă avantajele consumului de vin cu ajutorul celor de la Totalwine.ro!

De-a lungul secolelor, s-au preparat mii de băuturi alcoolice,...

Medicul Adrian Marinescu SE OPUNE vaccinării obligatorii: Ar putea avea efect de bumerang

Medicul infecționist Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balș,...
- Advertisement -

You might also likeRELATED
Recommended to you

%d blogeri au apreciat: