Retete internationale Tort glazurat cu cafea si nuca

Tort glazurat cu cafea si nuca

-

- Advertisment -

Te pregatesti sa primesti musafiri sau pur si simplu vrei sa te rasfeti cu cel mai aromat tort pe care il poti pregati in casa? Incearca un tort glazurat cu cafea si nuca, un desert cu gust bogat pe care-l vei adora.

Ingrediente pentru topping

250 g faina 170 g zahar brun 170 g unt 1 lingurita plina scortisoara 250 g nuca tocata de cutit un praf generos sare

Ingrediente pentru blat

100 g unt moale 200 g zahar 2 oua 200 g smantana 300 g faina 1 pliculet praf de copt 2 pliculete cafea instant 3 linguri apa fierbinte un praf bicarbonat sodiu un praf sare

Ingrediente pentru glazura

3 linguri sirop artar (puteti folosi si miere) 4 linguri lapte cald 1 pliculet cafea instant 100 g zahar pudra Mod de preparare:

Pregatirea toppingului

1. Combina ingredientele pentru topping astfel: incorporeaza cu degetele untul cat mai rece cu faina, zaharul, scortisoara si sarea, pana ce se omogenizeaza si devine nisipos.
2. Peste ingredientele de topping adauga nuca tocata si incorporeaz-o bine.

Pregatirea aluatului pentru tortul cu cafea si nuca

1. Separat, bate untul moale cu zaharul si incorporeaza ouale pe rand.
2. Adauga apoi smantana, urmata de praful de copt, bicarbonatul de ssodiu si praful de sare. Dizvolta cafeaua instant in apa fierbinte si incorporeaz-o in aluatul pentru tort.
3. Asaza jumatate din compozitia de tort cu cafea si nuca intr-o tava de guguluf bine unsa, iar deasupra raspandeste jumatate din compozitia de topping.
4. Peste asaza cealalta jumatate de aluat si intinde-o bine. Deasupra aluatului raspandeste si restul de topping cu nuca.
5. Da tortul cu cafea si nuca la cuptor pentru o ora la 180 de grade.

In rastimp, pregateste glazura:

1. Dizolva cafeaua in lapte cald si incorporeaza siropul de artar sau mierea, impreuna cu zaharul pudra.
2. Cand desertul iese de la cuptor, scoate-l din tava si toarna peste tort glazura de cafea pregatita inainte.

S-ar putea sa-ti placa si:

Prajitura Kinder Pingui

Prajitura cu foi si crema de ciocolata

Prajitura cu foi si crema de ciocolata

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca cu vanilie si ciocolata

Mod de preparare:

Pregatirea toppingului

1. Combina ingredientele pentru topping astfel: incorporeaza cu degetele untul cat mai rece cu faina, zaharul, scortisoara si sarea, pana ce se omogenizeaza si devine nisipos.
2. Peste ingredientele de topping adauga nuca tocata si incorporeaz-o bine.

Pregatirea aluatului pentru tortul cu cafea si nuca

1. Separat, bate untul moale cu zaharul si incorporeaza ouale pe rand.
2. Adauga apoi smantana, urmata de praful de copt, bicarbonatul de ssodiu si praful de sare. Dizvolta cafeaua instant in apa fierbinte si incorporeaz-o in aluatul pentru tort.
3. Asaza jumatate din compozitia de tort cu cafea si nuca intr-o tava de guguluf bine unsa, iar deasupra raspandeste jumatate din compozitia de topping.
4. Peste asaza cealalta jumatate de aluat si intinde-o bine. Deasupra aluatului raspandeste si restul de topping cu nuca.
5. Da tortul cu cafea si nuca la cuptor pentru o ora la 180 de grade.

In rastimp, pregateste glazura:

1. Dizolva cafeaua in lapte cald si incorporeaza siropul de artar sau mierea, impreuna cu zaharul pudra.
2. Cand desertul iese de la cuptor, scoate-l din tava si toarna peste tort glazura de cafea pregatita inainte.

S-ar putea sa-ti placa si:

Prajitura Kinder Pingui

Prajitura cu foi si crema de ciocolata

Prajitura cu foi si crema de ciocolata

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca cu vanilie si ciocolata

Articolul precedentCarnaciori in aluat
Articolul următorChiftele de vita cu sos

Latest news

(P) Descoperă avantajele consumului de vin cu ajutorul celor de la Totalwine.ro!

De-a lungul secolelor, s-au preparat mii de băuturi alcoolice, fiind obținute prin diverse procedee sau din diverse ingrediente, precum...

Medicul Adrian Marinescu SE OPUNE vaccinării obligatorii: Ar putea avea efect de bumerang

Medicul infecționist Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balș, se opune vaccinării obligatorii, teorie vehiculată din ce în ce...

Oamenii de știință din Israel insistă cu ivermectina: tratamentul Covid-19 ar putea costa sub 1 dolar / zi (STUDIU)

Oamenii de știință din Israel susțin că tratarea Covid-19 ar putea costa sub 1 dolar / zi. Un studiu...

Joe Biden vorbește despre o problemă de care se lovește și SRI în România

Președintele american Joe Biden a lansat recent o notă menită să consolideze eforturile de protejare a infrastructurii critice împotriva...
- Advertisement -

OFICIAL | 233 de cazuri noi de COVID-19 și 5 decese în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 3 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.083.711 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

ULTIMĂ ORĂ Mega Image RETRAGE noi loturi de înghețată din cauza EXCESULUI de oxid de etilenă

Rețeaua comercială Mega Image retrage mai multe loturi de înghețată Milka și KitKat, din cauza utilizării peste limitele legale...

Must read

(P) Descoperă avantajele consumului de vin cu ajutorul celor de la Totalwine.ro!

De-a lungul secolelor, s-au preparat mii de băuturi alcoolice,...

Medicul Adrian Marinescu SE OPUNE vaccinării obligatorii: Ar putea avea efect de bumerang

Medicul infecționist Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balș,...
- Advertisement -

You might also likeRELATED
Recommended to you

%d blogeri au apreciat: