Retete internationale Tort Pralina-Ciocolata

Tort Pralina-Ciocolata

-

- Advertisment -

Nimic complicat, doua blaturi, doua creme si cateva alune coapte date prin zahar, mixate pana se obtine pralina. Deasupra, glazura de ciocolata Nestle. Hmmmm, o deliciosenie ! Gata, la treaba !

INGREDIENTE

Ingrediente pasta de praline:

  • 250 gr alune de padure
  • 150 gr zahar
  • 20 gr apa

Ingrediente blat cu pasta de praline :

  • pasta de praline preparata anterior
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 180 gr alune de padure decojite si usor prajite

Ingrediente crema de lapte si ciocolata :

  • 160 gr ciocolata cu lapte
  • 200 ml lapte
  • 70 ml smantana pentru frisca
  • 25 gr zahar
  • 5 galbenusuri
  • 3 foi gelatina

Sirop de cacao :

  • 90 gr zahar
  • 25 gr cacao
  • 120 gr apa

Ingrediente pandispan de ciocolata :

  • 4 albusuri
  • 150 gr zahar
  • 4 galbenusuri
  • 40 gr cacao

Ingrediente mousse de ciocolata :

  • 250 gr ciocolata neagra Nestle
  • 80 gr lapte
  • 400 ml smantana pentru frisca 35%

Ingrediente glazura lucioasa :

  • 200 gr ciocolata neagra Nestle
  • 100 ml lapte
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 20 gr unt

Decor : 200gr coacaze rosii+cateva alune de padure Portii: 12 Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Pralina-Ciocolata:

Mod de preparare pasta de praline :

1. Puneti intr-o tigaie la foc mic toate ingredientele si amestecati continuu cu o lingura pana ce zaharul se topeste si adera la alune. Cand s-a racit, puneti amestecul intr-un robot cu lama S si lasati cateva minute pana obtineti o pasta. Pastrati-o pana la folosire intr-un borcan etans, la loc racoros.
Mod de preparare blat cu pasta de praline :
1. Tapetati cu hartie de copt unsa cu putin unt o forma cu pereti detasabili de 24 cm.

2. Topiti ciocolata la Bain-Marie, adaugati pasta de praline si omogenizati.

3. Turnati amestecul in forma, nivelati si presarati deasupra alunele prajite in prealabil si taiate in doua. Dati la frigider.

Mod de preparare crema de lapte si ciocolata :

1. Inmuiati gelatina in apa rece timp de 5 minute.

2. Laptele si smantana se pun intr-o craticioara la foc mic. Cand au ajuns la punctul de fierbere dati deoparte si adaugati ciocolata rupta bucatele. Amestecati pana la omogenizare.

3. Bateti galbenusurile cu zaharul si adaugati-le peste compozitia de ciocolata. Puneti pe foc si amestecati constant pana ce temperatura atinge 85 grade. Stingeti focul si adaugati gelatina inmuiata si stoarsa de apa. Amestecati din nou pana ce aceasta s-a topit. Lasati la racit crema, apoi turnati-o peste blatul de pralina deja intarit. Puneti din nou la frigider.

Mod de preparare sirop de cacao :

1. Puneti toate ingredientele intr-o craticioara la foc mic si fierbeti pana ce se formeaza un sirop gros. Lasati la racit.
Mod de preparare pandispan de ciocolata :
1. Preincalziti cuptorul la 180 °C. Tapetati o forma de 26 cm cu pergament.
2. Bateti albusurile cu un praf de sare si adaugati treptat zaharul pana obtineti o bezea ferma. Apoi adaugati galbenusurile, unul cate unul si cacaoa cernuta, amestecand usor pana la omogenizare cu ajutorul unui tel. Turnati compozitia in forma si coaceti aproxmativ 10-15 minute pana trece tesctul cu scobitoarea. Lasati-l sa se raceasca, apoi asezati-l peste crema de lapte si ciocolata si imbibati-l cu
siropul preparat anterior. Puneti-l din nou la rece, in frigider.
Mod de preparare mousse de ciocolata :
1. Topiti ciocolata la Bain-Marie, adaugati laptele, amestecati si lasati la racit.
2. Bateti frisca si adaugati ciocolata topita pana la omogenizare.
3. Neteziti mousse-ul deasupra pandispanului si lasati la frigider peste noapte.
Mod de preparare glazura de ciocolata lucioasa :
1. Puneti pe foc intr-o craticioara laptele, smantana si ciocolata amestecand continuu pana ciocolata este perfect topita. Adaugati untul si cand s-a inglobat dati deoparte.

2. Scoateti tortul de la frigider si eliberati inelul. Asezati-l pe un suport de sarma si turnati glazura.
3. Decorati dupa preferinta.

Latest news

Alba: Numărul cazurilor de gripă şi pneumonie, în creştere – Cazurile de viroze respiratorii, mai puţine decât în săptămâna anterioară

Numărul pacienţilor din judeţul Alba diagnosticaţi cu gripă sau pneumonie a fost în creştere, săptămâna trecută, faţă de perioada...

Am putea spune adio implanturilor şi protezelor. Medicament pentru regenerarea dinților lipsă, testat în Japonia

Un medicament experimental pentru regenerarea dinților lipsă este testat în Japonia. Acesta ar putea oferi o posibilă alternativă la...

FOTO Medicii au zis că sunt ‘dureri de creștere’ părinților unei fete de 15 ani: Era un cancer agresiv, în stadiu avansat, în tot...

O adolescentă a fost diagnosticată cu un cancer agresiv, după ce medicii au pus durerile pe seama „durerilor de...
- Advertisement -

Academia OMS se deschide marți la Lyon, în prezența lui Emmanuel Macron

Academia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) va fi inaugurată marţi, la Lyon, un oraş din partea central-estică a Franţei,...

Cum se măsoară cantitatea de cupru din sânge: ghidul pe scurt

Analiza de cupru seric este folosită pentru a măsura cantitatea de cupru existentă în sânge. Testarea este o modalitate...

Must read

- Advertisement -

You might also likeRELATED
Recommended to you

%d blogeri au apreciat: