Varza cu smantana si sunca afumata

0
64

"reteta romaneasca"
Varza cu smantana este o mancare amintire din copilarie.
De cand ma gandesc sa fac si n-am vazut multe retete, nu stiu daca este un fel de mancare foarte cunoscut.
Se pare ca este originara din Bucovina regiunea mea de nastere.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/12/varza-cu-smantana-si-sunca-afumata.html

INGREDIENTE

  • 1/2 varza proaspata
  • 125 g sunca afumata taiata bucatele (facultativ)
  • 200 g smantana
  • 2 cepe mici
  • 1 morcov
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura bulin de rosii
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper
  • paprika afumata
  • patrunjel tocat

Portii: 4 Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu smantana si sunca afumata:

Indepartati primele foi de varza. Detasati restul de foi si puneti-le la fiert in apa cu sare timp de 30 minute.

Curatati ceapa si morcovul.

Tocati ceapa marunt si dati pe razatoare morcovul.

Caliti ceapa si morcovul intr- tigaie mare si adanca in uleiul incalzit.

Adaugati bucatelele de sunca si reveniti impreuna.

Treceti foile de varza prin apa rece, scurgeti-le bine si taiati-le marunt.

Puneti varza peste ceapa si sunca.

Amestecam smantana cu o lingura de faina si cu o lingura de bulion de rosii.

Adaugam smantana peste varza, amestecam bine si lasam varza sa fiarba impreuna cu smantana cateva minute.

Este gata, presarati paprika si patrunjel tocat.

Serviti cald.

Original Article