Retete internationale Barcute de cartofi, umplute cu ciuperci si cascaval

Barcute de cartofi, umplute cu ciuperci si cascaval

-

- Advertisment -

Indiferent de felul în care sunt gătite, ciupercile sunt preferatele mele. Așa că m-am gândit să încropesc ceva gustos și rapid, cu ingredientele pe care le aveam la îndemână: cartofi, ceapă, cașcaval și ciuperci champignon. M-am pus pe treabă și vă garantez că a ieșit ceva foarte bun și dietetic, așa că vă recomand să încercați și voi.

INGREDIENTE

  • 4 cartofi mari
  • 4 bucăți ciuperci Champignon (cca 150 g)
  • 1 legătură ceapă verde (sau o ceapă uscată, medie)
  • 1 legătură mărar verde (sau pătrunjel verde)
  • 2-3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 50 g cașcaval răzuit
  • sare, după gust
  • piper măcinat, după gust
  • boia de ardei dulce, după gust
  • smântână pentru servit (opțional)

Portii: 2 Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Barcute de cartofi, umplute cu ciuperci si cascaval:

Pasul 1. Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert în apă, așa cu coajă.

Pasul 2. Cât timp fierb cartofii, ne ocupăm de ciuperci. Le spălăm bine sub jet de apă rece după care le scurgem și le tăiem mărunt. Dacă sunt mai mari și nu ne place gustul dat de pielița de deasupra, putem s-o îndepărtăm. Tăiem ceapa mărunt și o călim foarte puțin după care adăugăm și ciupercile. Lăsăm să fiarbă până ce sucul lăsat de ciuperci scade. Oprim focul și condimentăm cu sare piper și boia de ardei dulce, după gust. Tot acuma punem și mărar verde tăiat mărunt și amestecăm bine.

Pasul 3. Oprim cartofii din fiert, îi strecurăm și îi lăsăm să se răcorească puțin. Chiar dacă nu sunt fierți complet, ei oricum vor mai sta în cuptor după ce-i umplem cu compoziția. Tăiem partea de deasupra și scobim interiorul cartofului cu o linguriță. Umplem interiorul cartofului cu compoziția rezultată la ”Pasul 2.” iar deasupra presărăm cașcaval răzuit mărunt (prin răzătoarea mică). Dacă dorim, putem să mai pudrăm cu puțină sare, piper și boia de ardei dulce (sau iute dacă vă place!)

Pasul 4. Punem ”bărcuțele” de cartofi într-un vas și dăm la cuptorul încins în prealabil. Lăsăm cel mult 30 minute, până ce se înmoaie și se topește cașcavalul și se formează o crustă care va împiedica mâncarea să se usuce, îi va oferi un aspect și o textură aparte și va face să rămână suculentă (pentru cei care nu știu, tehnica se numește gratinare).

Sunt extraordinar de bune și se vor servi neapărat calde sau chiar fierbinți!

Poftă bună!

Latest news

„Alături de copiii din Ucraina”. Dasha a fugit din calea bombelor rusești, iar în România a primit, de ziua ei, cel mai frumos dar:...

Nu știe niciun cuvânt în românește, însă fetița ce are prinse în părul șaten un pampon și o coroană...

Un șofer de ambulanță a plecat beat în misiune: ‘Ia-mi maşina, ia ce vrei tu! Toţi aveţi o mamă!’ / VIDEO

Scene revoltătoare la Constanța, unde un șofer de pe o ambulanță a fost prins de către polițiști în timp...

Autorizația pentru vaccinul AstraZeneca a fost retrasă de Comisia Europeană, cu aplicare din 7 mai / DOCUMENT

Comisia Europeană a retras, la cererea gigantului farmaceutic AstraZeneca, autorizația de comercializare în statele membre a vaccinului dezvoltat de...

‘A fost un moment de mare cumpănă! Nu aveam cum să dau înapoi’

Atunci când îți dorești ceva cu adevărat, nimic nu îți poate sta în cale. Cauți soluții, te informezi și...
- Advertisement -

O femeie a murit după o endoscopie, poliţiştii fac cercetări pentru malpraxis și ucidere din culpă

Femeia care se afla în stare gravă după ce, la începutul lunii aprilie, a suferit o intervenţie de endoscopie...

O zi din viața unui manager de spital privat de recuperare medicală

O zi din viața ei, fie că e Paște sau o zi oarecare, dintr-o săptămână oarecare, e ca o...

Must read

- Advertisement -

You might also likeRELATED
Recommended to you

%d blogeri au apreciat: