Fiind mare amator de ciuperci, m-am gândit să fac o pizza în care acest ingredient să fie din abundență și astfel să ne delectăm cu bunătățile preferate.
Din ingredientele de mai jos au rezultat 2 porții consistente de pizza cu ciuperci.
INGREDIENTE
- 200-250 g făină albă
- 10 g drojdie proaspătă
- 1/2 linguriță zahăr
- 1 praf sare
- 1 lingură ulei
- apă caldă
- 200 g telemea de vacă
- 1 ardei gras roșu, mic
- 1 ardei gras galben, mic
- 50 g măsline
- 100-150 g cașcaval Hochlan
- 1 ou
- suc de roșii (sau pastă de tomate subțiată cu apă)
- 250-300 g ciuperci Champignon
Portii: 2 Timp de preparare: sub 60 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ciuperci si masline:
Facem un aluat potrivit de moale din: făină, drojdie, sare, zahăr și apă caldă. După o scurtă frământare adăugăm uleiul și lăsăm aluatul la dospit 20-25 minute.
Între timp pregătim ciupercile. Dacă sunt mature, îndepărtăm pielița de deasupra deoarece este tare iar gustul pe care-l dă, s-ar putea să nu vă placă. Spălăm ciupercile cu apă rece, le scurgem bine de apă, după care le tăiem felii mai mari. Spălăm și ardeii și-i tăiem fideluțe.
Întindem aluatul într-o foaie relativ subțire și-l punem într-o tavă (eu am folosit o tavă mare, dreptunghiulară de 30/40 cm) tapetată cu hârtie de copt sau unsă bine cu ulei. Stropim bine foaia de aluat cu suc de roșii, după care punem ciupercile și feliile de ardei. Deasupra răzuim telemeaua și punem felii de cașcaval și rondele de măsline. Batem oul ca pentru omletă și-l turnămpe deasupra. La fel turnăm și suc de roșii, cât de mult ne place.
În prealabil încingem bine cuptorul. Punem tava la copt cca 15-20 minute, la foc mic ca să nu se ardă. Când pizza este gata o scotem și turnăm deasupra încă puțin suc de roșii, cât încă este fierbinte.
Poftă bună!