Un desert usor de realizat . Destinat celor care iubesc strudelele.Fie ele cu mere ,branza sarata sau dulce fie cu mix de fructe sau ciuperci sau carne.
Retete pentru copii
INGREDIENTE
- un pachet aluat foetaj decongelat
- 200g visine lasate la scurs cu o lingura zahar
- 100 g coacaze negre
- 100 g agris
- 100 g zmeura
- 1 ou batut
- 1 lingurita zahar pudra
- 1 lingurita amidon porumb
- zahar pentru pudrat
Portii: 6 Timp de preparare: sub 30 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Strudele cu mix de fructe:
visinele dupa ce scoatem samburii ,presaram cu o lingura zahar tos , lasam 30 minute sa lasa sucul si le transferam intr-o sita.
Amestecam cu celelalte fructe .
Incalzim cuptorul la 180 grade.
Pe o planseta infainam cu un pic de faina si intendem aluatul.
Impartim in 6.
Fiecare patrat ungem cu ajutorul unei pensule de bucatarie cu ou batut.
Lingurita de zahar o amestecam intr-o ceasca cu amidonul
Asezam in prima jumatate fructele,presaram putin deasupra amidon amestecat cu zahar pudra.
Aducem deasupra cealalta jumatate de aluat si prindem marginele,
Apoi cu ajutorul unei furculiti ,pentru aspec ,dam forma zimtata
Punem strudelele formate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ungem cu ou batut,
Dam la cuptor pentru 15-20 minute, sau pana cand strudelele capata nuanta frumoasa aurie in functie de cuptor
Scoatem strudelele pe un platou ,ornam cu fructe proaspete si pudram cu zahar pudra.
Asteptam sa se raceasca si se pot servi.
Pofta buna!