Retete internationale Chifle cu susan

Chifle cu susan

-

- Advertisment -

Toată lumea apreciază pâinea și produsele de panificație preparate în casă. Și nouă ne plac foarte mult și de aceea, eu fac adeseori pâine, chifle, sau batoane, pentru că gustul lor este mai bun decât al acelora din comerț, chiar dacă asta înseamnă puțină muncă în plus.
Din ingredientele de mai jos am făcut 16 chifle medii, cam câte 2/porție.

INGREDIENTE

  • 500 grame de făină albă
  • 300 ml de lapte cald
  • 25 grame de drojdie proaspătă
  • 1/2 linguriță de sare fină
  • 1-2 lingurițe de zahăr tos
  • 100 ml de ulei de floarea soarelui
  • Pentru decor:
  • 1 ou pentru uns
  • 3-4 linguri de susan

Portii: 8 Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu susan:

Se pune făina amestecată cu sarea în vasul pentru frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se pun drojdia mărunțită și zahărul.

Se toarnă lapte cald în mijlocul vasului și se amestecă drojdia cu zahărul, până ce se dizolvă. Se adaugă, în continuare laptele cald, puțin câte puțin și se încorporează toată făina.

Se adaugă treptat uleiul și se frământă ușor, până ce se încorporează tot, iar aluatul devine elastic și nelipicios.

Se acoperă aluatul cu un șervet curat și se dă vasul la un loc călduros, ferit de curenții de aer rece, ca să dospească.

După 30-40 minute, când aluatul s-a dublat, ca mărime, se răstoarnă pe planșeta înfăinată și se mai frământă cu puțină făină, pentru eliberarea aerului.

Se împarte aluatul în două bucăți și fiecare din ele se porționează în câte chifle doriți să faceți. Eu am făcut câte 8 chifle din fiecare bucată de aluat, pentru că voiam să fie medii, nici mari, dar nici prea mici.

Pentru modelarea chiflelor, se ia câte o bucățică de aluat, se formează o bilă care se aplatizează și apoi se învârte în mâini, trăgând ușor de marginile ei, pentru ca suprafața chiflei să rămână netedă. Marginile chiflei se adună și se lipesc dedesubt, după care se pune în tavă, pe hârtia de copt.

La fel se procedează pentru modelarea tuturor chiflelor, până la epuizarea aluatului. Se lasă suficient spațiu în tavă, între chifle, pentru că ele vor mai crește.

Se mai lasă chiflele să crească în tavă, timp 10 minute, după care se ung cu ou ”bătut”, se presară susan și se dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, până ce se rumenesc frumos.

Când sunt gata rumenite, se scot din cuptor și după 3-4 minute se acoperă cu un șervet curat, ca să nu se usuce/întărească, ci să rămână moi și bune.

Latest news

(P) Descoperă avantajele consumului de vin cu ajutorul celor de la Totalwine.ro!

De-a lungul secolelor, s-au preparat mii de băuturi alcoolice, fiind obținute prin diverse procedee sau din diverse ingrediente, precum...

Medicul Adrian Marinescu SE OPUNE vaccinării obligatorii: Ar putea avea efect de bumerang

Medicul infecționist Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balș, se opune vaccinării obligatorii, teorie vehiculată din ce în ce...

Oamenii de știință din Israel insistă cu ivermectina: tratamentul Covid-19 ar putea costa sub 1 dolar / zi (STUDIU)

Oamenii de știință din Israel susțin că tratarea Covid-19 ar putea costa sub 1 dolar / zi. Un studiu...

Joe Biden vorbește despre o problemă de care se lovește și SRI în România

Președintele american Joe Biden a lansat recent o notă menită să consolideze eforturile de protejare a infrastructurii critice împotriva...
- Advertisement -

OFICIAL | 233 de cazuri noi de COVID-19 și 5 decese în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 3 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.083.711 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

ULTIMĂ ORĂ Mega Image RETRAGE noi loturi de înghețată din cauza EXCESULUI de oxid de etilenă

Rețeaua comercială Mega Image retrage mai multe loturi de înghețată Milka și KitKat, din cauza utilizării peste limitele legale...

Must read

(P) Descoperă avantajele consumului de vin cu ajutorul celor de la Totalwine.ro!

De-a lungul secolelor, s-au preparat mii de băuturi alcoolice,...

Medicul Adrian Marinescu SE OPUNE vaccinării obligatorii: Ar putea avea efect de bumerang

Medicul infecționist Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balș,...
- Advertisement -

You might also likeRELATED
Recommended to you

%d blogeri au apreciat: