De la alt preparat, mi-au rămas două bucăți mărișoare de ficat de curcan, adică patru lobi și rapid am preparat o cină gustoasă și îmbietoare. N-am vrut să prăjesc ceapa, așa că am fiert-o înăbușit, ca la ostropel, iar cartofii natur au fost cea mai bună garnitură, alături de sosul scăzut.
INGREDIENTE
- 2 bucăți de ficat de curcan (4 lobi)
- 2 cepe galbene, medii
- 5-6 căței de usturoi
- 1 roșie mare
- 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
- 100-150 ml de supă concentrată (sau apă)
- sare
- piper
- oregano
- 1 legătură de frunze de pătrunjel
- Garnitură:
- 2 cartofi roz, mari
Portii: 2 Timp de preparare: sub 30 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de curcan, cu ceapă și roșii, la tigaie:
Se curăță, se spală și se taie ceapa mărunt, iar roșia se spală, se curăță de coajă și de semințe, după care se taie cubulețe.
Se curăță usturoiul, se spală și se taie feliuțe subțiri.
Se fasonează ficatul, se spală și se scurge de apă.
Se toarnă uleiul în tigaie și când s-a încălzit, se pun bucățile de ficat, la foc mic, căte 2-3 minute pe fiecare parte.
Se adaugă ceapa și supa concentrată (eu am folosit apă), se acoperă tigaia cu un capac și se lasă la foc mediu timp de 4-5 minute.
Se adaugă roșiile și apoi usturoiul feliat, se acoperă din nou tigaia cu capacul și se mai lasă la foc mediu încă 4-5 minute, după care se condimentează cu sare, piper și oregano, se amestecă ușor, în așa fel încât condimentele să se distribuie uniform, se acoperă din nou tigaia cu capacul și după încă 2-3 minute, se ia tigaia de pe foc.
Se servește cu cartofi fierți natur, cu mult sos scăzut, dulce și bun, de la ceapă și roșii.
Se presară pătrunjel tocat.