Dacă tot am ajuns la 6 ani de bucataras, am adus ceva bun.
INGREDIENTE
- Pentru blat :
- 4 oua
- 4 linguri amidon de porumb
- 4 linguri cu zahar
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- Esență vanilie
- 1 plic praf de copt
- Crems:
- 250 Jr mascarpone
- Un iaurt cu fructe
- 250 ml frișcă lichida
- Vanilie
- Fructe miste compot
- Pișcoturi
Portii: 10 Timp de preparare: sub 90 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Tort de bucataras :
Se începe cu pregătirea blatului, se separa gălbenușurile de albușuri, se montează prima albușurile spuma, separat se montează și gălbenușurile cu zahar și ulei pana se obține o compoziție spumoasa și omogena, se adaugă amidonul și praful de copt, se amesteca bine, la final se încorporează albușurile, se da la cuptor la 180° pentru 20 minute.
Crema : se amesteca mascarponele cu iaurt, zahar vanilat și frișcă se montează totul bine.
Blatul răcit se taie în doua părți, într-o forma de tort detașabilă, se pune o hârtie de cuptor, se așează o parte de blat, în împrejur se așează pișcoturile, se insitopeaza blatul, se pune o parte din crema fructe deasupra și cealaltă parte de crema, se închide cu blatul ramas, se insitopeaza bine și deasupra se pune frișcă. Se da la rece câteva ore chiar și o zi, se scoate din forma se așează pe un platou și se ornează după plac.